Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Mart 2016 14:30

Palandöken, çiçekleriyle EXPO'da

Palandöken, çiçekleriyle EXPO'da
Kış turizm merkezi Palandöken, Antalya'da yapılacak EXPO 2016'da çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nde yer alacak.
Erzurumajans-Kış turizm merkezi Palandöken, Antalya'da yapılacak EXPO 2016'da çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nde yer alacak.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faris Karahan; kamu, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ile üniversitelerin hazırladığı 525 proje arasından 2 projelerinin seçildiğini belirtti. EXPO'nun 1851 yılında İngiltere'de başladığını, sonrasında milyonlarca ziyaretçinin katıldığı etkinlikler olarak dünyanın değişik ülkelerinde yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Karahan, bu kapsamda özellikle Erzurum'un temsil ediliyor olmasının önemli olduğunu vurguladı. 22 Nisan'da açılacak EXPO'da 38 projenin sergileneceğine işaret eden Prof. Dr. Karahan şunları söyledi:

"Palandöken Çiçekleri Projesi için en önemlisi Vicia Erzurumica. Aralarında endemik olanların da bulunduğu Astragalus, Verbascum, Centaurea, Salvia gibi cinsler Palandöken Dağları'nda bulunan çiçeklerden bazıları. Erzurum'a özgü olanlar arasında ise Acer divergens varyete divergens, Acer divergens varyete trilobum, Quercus macranthera alttür syspirensis, Galium tortumense yer alıyor. Erzurum ve Palandöken, sadece kış sporlarının yapıldığı bir merkez değil. Yazın serkin havası ile ünlü Palandöken yaylası adeta bir çiçek tarlasını andırır. Aynı özellikler Çoruh Vadisi'nde de vardır. Palandöken çiçeklerinin EXPO'da sergilenmesi önemli kazanım sağlayacak. Çünkü Antalya, Türkiye'nin en çok turist alan bölgesi. Yaklaşık 10 milyonun üzerinde ziyaretçi beklenen aktivitede Erzurum'u en iyi şekilde çiçekleriyle tanıtmaya çalışacağız. 2017'de EYOF'a ev sahipliği yapacak Erzurum, bu projeleriyle Antalya'da iyi bir tanıtım fırsatı yakalamış olacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.