Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2010 13:45

Palandöken çiçek bahçesine dönecek!..

Palandöken çiçek bahçesine dönecek!..
Palandöken bahar mevsimi ile birlikte yeşilin her rengine büründürmeyi hedefleyen Belediye, çalışmalarına hız verdi.

Erzurum Ajans-Palandöken bahar mevsimi ile birlikte yeşilin her rengine büründürmeyi hedefleyen Belediye, çalışmalarına hız verdi.
Palandöken Belediyesi`nin yeni aldığı 50 bin süs bitkisi ile 5 bin adet farklı türden oluşan ağaçların dikim çalışmaları başladı.
Petunya çiçeği, İri kafalı kadife sarı ve turuncu, Ateş çiçeği ve Aslan Ağzı çiçeği gibi süs bitkileri ile şehrin geneli adeta yeşilin tüm tonlarıyla süslenmesi planlanırken, Americana dış budak, Altuni Mazı Pramit, Akça Ağaç çınar yapraklı, Akasya pembe çiçekli, Batı ladini, Süs eriği,süs elması, Yayılıcı ardıç, Top mazı, Konik mazı, Top akasya, Konik smarkat ve Çam türünden ağaçların ise muhtelif kavşak ve parklarda dikimi gerçekleştiriliyor.
Baharın gelmesiyle birlikte şehrimizi adeta bir çiçek bahçesine çevireceğiz diyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar “Ekiplerimiz farklı türden bitki ve ağaçların dikim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyorlar. Yeşilin her türlüsünü korumak adına sevgili hemşerilerimizin de çok büyük katkısı bulunmaktadır. Bu hizmetlerimiz şehrin estetik görünüşüne ve çevre anlayışına örnek teşkil etmekte. Hedefimiz örnek bir şehir oluşturmaktır. Bahar mevsimi çiçekleri olarak yeni aldığımız süs bitkisi ile ağaçlarla şehrimizi adeta yeşilin her rengiyle süsleyeceğiz” dedi.
PARK VE BAHÇELERİN BAKIMLARI SÜRÜYOR
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte 70’e yakın mevcut park, bahçe ve yeşil alanların bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdürdüğünün hatırlatan Belediye Başkanı Bulutlar,” İlçe sınırlarımız içerisin de yaklaşık 70 büyüklü, küçüklü parkımız var. Bu parklarımızın tamamın da bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Parklara yeni çocuk oyun gurupları yerleştiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarını daha sağlıklı ve temiz bir ortam da huzur içerisinde dinlenmeleri için ışıklandırma, bank gibi oturma elamanlarla parklar da yeni düzenlemeler yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı içerisinde bir takım eksiklerimiz mutlaka olacak. Ama bizler bu eksiklerimizi zaman içerisinde görerek Palandöken halkına yakışır bir biçimde en kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz yaşanabilir bir Palandöken, amacımız halka layık olmak. Bu hedeflerle İlçemiz Kayakyolu semtin de 30 bin metrekare alanı meclisimizin kararıyla yeşil alana çevrildi. Bu 30 bin metrekare alan da her yıl 10 bin metrekare olmak kaydıyla park ve yeşil alana dönüştürülecek. Palandöken artık beton yığınları arasın da olmayacak. İlçe halkı doğayla bütünleşmiş daha sağlıklı ve temiz bir hava solutmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu amacımıza ulaşırız.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.