Spor Haber Girişi : 05 Mart 2018 13:40

Palandöken'de Koç Spor Fest Kış Oyunları coşkusu

Palandöken'de Koç Spor Fest Kış Oyunları coşkusu
Koç Holding sponsorluğunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Koç Spor Fest’ renkli görüntülere ve kıyasıya yarışlara sahne oldu.
Erzurumajans-Koç Holding sponsorluğunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Koç Spor Fest’ renkli görüntülere ve kıyasıya yarışlara sahne oldu. Alp disiplini ve slalom kategorilerindeki müsabakalara 600’ün üzerinde sporcu katıldı.



Koç Topluluğu’nun 80’inci yılı olan 2006’da başlatılan ve 13’üncüsü düzenlenen Koç Spor Fest organizasyonunun ilk ayağı Kış Oyunları’na, Palandöken Kayak Merkezi ev sahipliği yaptı. Türkiye’de kayak ve snowboard kategorilerinde, üniversiteler arası tek resmi yarış organizasyon olan ‘Koç Spor Fest’e 600’ün üzerinde sporcu katıldı. Bu yıl rekor bir katılım gerçekleştiğini belirten Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, şunları söyledi. “12 yılda, 35 şehirde, 36 üniversiteye gittik ve toplam 118 bin kilometre yol kat ettik. Amatör branşların gelişmesi ve bu branşların izleyici kazanması ülkemizde spor kültürünün gelişimi açısından son derece önemli. Koç Spor Fest çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikleri bu amaçlara yönelik planlıyoruz. 2016 yılında başlayan Koç Spor Fest Kış Oyunları, gördüğü ilgi ve ülkemizde kış sporlarının gelişmesine sağladığı katkı ile festivalin önemli bir parçası oldu. Bu yıl, Kış Oyunlarımız ülkenin tek resmi Üniversite Kış Oyunları olarak rekor bir katılıma ev sahipliği yapıyor. Teknik altyapısı ve çok sayıda kaliteli pistleriyle Palandöken bir kez daha Koç Spor Fest’e ev sahipliği yapıyor. Biz de burada bulunmaktan ve bu heyecanımızı Erzurumlu sporseverlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”



FESTİVAL’DEN NOTLAR

3 bin 176 rakımlı Palandöken Dağı’nın 2 bin 600 metresindeki pistlerde yarışmalara katılan üniversite öğrencileri şiddetle rüzgâr nedeniyle zor anlar yaşadı. Sway ve Polat Hotel’in FIS onaylı pistlerinde düzenlenen Alp Disiplini yarışlarında zorlu parkuru tamamlayamayan bazı gençler agresif hareketleriyle dikkat çekti. Bu arada Sway Hotel’in ışıklandırılmış pistlerindeki Snowboard Kadınlar ve Erkekler Paralel Slalom yarışları nefes kesti. Yarışların ardından düzenlenen ödül töreni renkli görüntülere sahne olurken, ışık ve ateşli performans gösterileri ilgiyle izlendi. Üniversiteli gençler, yarışların sona ermesiyle DJ Doğukan Manço ve perküsyon eşliğinde doyasıya eğlenirken, festivalin aksayan tek ayağı medya organizasyonu oldu. Medya kiti hazırlanmayan organizasyonda basın kuruluşlarına sadece ilk gün bilgilendirme maili gönderilirken, müsabaka sonuçları verilmedi.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.