Erzurum Düzenleme Tarihi : 05 Kasım 2020 16:43 Haber Girişi : 05 Kasım 2020 16:46

Palandöken'de sezon hazırlıkları tamam

Palandöken'de sezon hazırlıkları tamam
Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistlerin güvenli bir şekilde kayak yapması için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Erzurumajans-Yaklaşan kış sezonu öncesinde Palandöken Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Vali Okay Memiş, “Pandemi’ye rağmen Rusya ve Ukrayna’dan direkt uçuşlar olacak” dedi.

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistlerin güvenli bir şekilde kayak yapması için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

 

 

Palandöken’de güvenli kayak için her türlü önlemin alındığını kaydeden Vali Memiş, “Bu sezon diğer yıllardan biraz farklı olacak. Otellerimiz güzel çalışmalar yaptılar, biz de onlara katkıda bulunduk. Şimdiden yüzde 80-90 oranında doluluk oranları var. Pandemi’ye rağmen Ukrayna ve Rusya'dan direk uçuşlar olacak. Bütün şartlar iyi giderse bunlar olacak. Pandemi’de önemli bir artış olmaz ve ülkemiz yasak koymazsa her şey istenildiği gibi olacak. Biz her türlü tedbiri aldık. İnşallah güzel bir sezon yaşayacağımızı ümit ediyorum" dedi.

 

 

SEKMEN: HES KODU OLMAYAN TESİSLERE ALINMAYACAK

 

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin çehresinin son bir kaç yılda değiştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise özellikle Palandöken’de önemli bir mesafe aldıklarını vurguladı.

 

Başkan Sekmen şunları söyledi. "Bundan sonraki süreçte Palandöken'in eşsiz güzelliğini ve şehrimizin uygun altyapısını tüm yönleriyle ön plana çıkaracak ve dünya vitrinine çıkarmaya devam edeceğiz. Karın bir şehrin kaderini nasıl değiştirdiğini hep birlikte göreceğiz. Yeni sezon için Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinde sezon öncesi bütün liftlerin bakımlarını tamamladık, mekanik parçalarda bütün bakımlar yapıldı. Suni karlama sistemlerinin bakımları yapıldı. Diğer bütün sosyal ve spor anlamındaki, turistlerin ilgisini çekecek bütün her şeyin bakımları yapıldı ve hazır durumda. Covid-19 önlemleriyle ilgili gerekli bütün uyarılar, bütün lokasyonlara asıldı. HES kodu olmayan hiç kimse tesislere alınmayacak. Herhangi bir huzursuzluğa sebebiyet vermeden, gelen turistlerin en güzel şekilde kayaktan istifade etmelerini sağlayacağız."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.