Erzurum Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 11:16

Palandöken'in nefesi oldu

Palandöken'in nefesi oldu
Palandöken Belediyesi'nin 'Kent Ormanı Vadi Palandöken Nefes Projesi'nde son aşamaya gelindi. Yıllardır kaderine terk edilen bölge, ince dokunuşlarla adeta cennetten bir köşe oldu.

ERZURUM AJANSPalandöken Dağı’nın kalbi konumunda olmasına rağmen yıllardır atıl vaziyette bulunan kent ormanı, Palandöken Belediyesi’nin ‘nefes’ projesiyle yeniden hayat buldu.

 

Son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin akciğerleri olan bölgede oluşturulan doğal havuzlar, yürüme yolları ve sosyal donatılar Palandöken’e renk kattı.

 

 

Kısa sürede tamamlanacak proje kapsamında alana kurulacak kamelyalar ve restoranın yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacağını belirten Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “İlçemizin adını taşıyan bu markaya yakışır bir çalışma yapmak istedik. Şu an son dokunuşlarımızı yapıyoruz. Kısa sürede bu alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

 

Bu arada Vali Okay Memiş de Başkan Muhammet Sunar ile kent ormanında incelemelerde bulundu.

 

 

Erzurum'da 3 yılda 9 milyonun üzerinde fidan ve tohumun toprakla buluştuğunu kaydeden Vali Memiş, “Her bir metrekaresi çok kıymetli olan Palandöken’de belediyemizin yaptığı çalışma gerçekten çok güzel olmuş” diyerek, Başkan Sunar ve ekibini tebrik etti.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.