Erzurum Haber Girişi : 22 Ocak 2013 16:24

Palandöken kartalı

Palandöken kartalı
Erzurum’da buz ve kış sporlarının önemli kulüplerinden biri olan Palandöken Gençlikspor’un başarılı kayakçısı Mustafa Topaloğlu, yine önemli bir dereceye imza attı.
Erzurumajans-Erzurum’da buz ve kış sporlarının önemli kulüplerinden biri olan Palandöken Gençlikspor’un başarılı kayakçısı Mustafa Topaloğlu, yine önemli bir dereceye imza attı.

Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler ve Büyükler Türkiye Kayak Şampiyonası 1. Etap Yarışlarına Erzurum Palandöken Gençlikspor Kulübü’nün kayakçısı Mustafa Topaloğlu damgasını vurdu. Genç kayakçı, ilk gün yarışlarında küçük slalomda beşinci oldu. İkinci gün yarışlarında ise büyük slalom yarışlarında birinci oldu. Erzurumlu kayakçı bu başarısı ise EYOF’a biletini aldı. Genç kayakçı Türkiye’yi Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF)’ta temsil etme hakkını elde etti.

Palandöken Gençlikspor Kulübü Başkanı Abdulhadi Çintimar, sporcusunun elde ettiği başarı ile gurur duyduğunu belirterek kendisini kutladı. Şu ana kadar Türkiye’yi bir çok uluslararası kayak organizasyonlarında başarı ile temsil eden ve Çocuk Kupası Yarışlarında da ülkemizi temsil eden Mustafa Topaloğlu, hedefinin EYOF’ta derece yapmak olduğu söyledi. Genç kayakçı, “EYOF’ta Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Alp disiplininde Avrupa’nın zirvesine çıkacağım”dedi.

Bu arada Bursa Uludağ’da yapılan Gençler ve Büyükler Alp Disiplini 1. Etap Kayak Yarışlarında Rıdvan Delikaya ikinci oldu. Bayanlarda ise Fatmanur Gül İle Betül Gül birinci ve ikinci sırayı paylaşarak altın ve gümüş madalyayı Erzurum’a getirmeyi başardı. Bu arada Milli Kayakçı Mustafa Topaloğlu, Bursa Seyahatinde kendisine destek veren TEDAŞ 12 Martspor Kulübü yönetimine de teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.