Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2011 14:53

Palandöken`de çöken yol korkutuyor

Palandöken`de çöken yol korkutuyor
Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Palandöken`e çıkan karayolunun sağ tarafında meydana gelen çökme sürücüleri korkutuyor.

Erzurum Ajans-Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Palandöken`e çıkan karayolunun sağ tarafında meydana gelen çökme sürücüleri korkutuyor.

 

Erzurum`da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 25`inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`na ev sahipliği yapan Palandöken yolunda meydana gelen heyelan kayak severleri korkutuyor. Palandöken`in 2 bin 600 rakımındaki Dedeman Oteli ve kayak pistlerinin bulunduğu bölgeye çıkan karayolunun sağ tarafında uçuruma doğru yolun çökmesi nedeniyle duvar askıda kaldı. Karayolundaki çökmeden haberleri bulunduğunu belirten Karayolları 12`inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, korkacak bir durum olmadığınıbelirttiler.

 

Baharda yağan yağmur sularının kontrolsüz bir şekilde virajdan aşağı inmesinden dolayı yolda oturma meydana geldiğini ifade eden yetkililer, "Yol kontrolümüz altında. Tedbir almayı planladık ancak kar yağdı. Yağışlar olmadığı için bu yolda artık kayma olmaz.

 

Görüntüsü haricinde hiçbir tehlike oluşturmuyor. Geçen yıl bu bölgede çok daha sıkıntılı durumlar vardı. İki yıl boyunca sürekli çalışma yaptık ve bu sıkıntıları giderdik. Sürücüler yolda giderken yine de dikkat etmeli. Bu havada beton dökmek imkansız olduğu için çalışmaları bahara erteledik" şeklinde konuştu.

 

Ancak yolun durumuna vatandaşların da tepki göstermeleri üzerine bugün Palandöken yolunda dolgu çalışması başlatıldı. Yolun kötü görüntüsünü gidermek için Karayolları ekiplerince kamyon kamyon taş dökülerek uçurum doldurulmaya başlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.