Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2010 11:23

Palandöken'de kişi başı 700 TL promosyon!

Palandöken'de kişi başı 700 TL promosyon!
Palandöken Belediyesi, Erzurum da bir ilke imza atarak banka anlaşması ile elde edilen paranın tamamını belediye personelinin hesabına yatırdı.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, Erzurum da bir ilke imza atarak banka anlaşması ile elde edilen paranın tamamını belediye personelinin hesabına yatırdı. 314 işçiye, 46 memura ve 15 sözleşmeli toplam 375 personele kişi başı 700 TL banka promosyonu ödemesi yaptıklarını hatırlatan Başkan Bulutlar, "Promosyon ödemelerinde zorlayıcı bir kanun hükmü yoktu. Promosyon ödemesiyle ilgili bir yönerge var. Yönergeler de hukuki yaptırımı çok zayıf olan metinlerdir. Yönerge de banka yüzde 70'nin personele ödenmesini istiyor. Biz yüzde 100'nü personelimize ödedik. Bu ödeme de Erzurum da bir ilk oldu. Biz promosyon parasıyla başka şeyler de yapabilirdik. Ama yapmadık dedik ki bu parayı personelimize verelim evimiz de huzur içerisin de yatalım. İşçimize karşı dik duralım ve öylede yaptık promosyonu parasının personelimizin hesaplarına yatırarak bize yakışanı yaptık. Ayrıca 01.03. 2010 Tarihin de Belediye Meclisimiz den kurumumuza hibe edilen bir adet Volkswagen Passat marka binek otoyu da hibe kararı ile belediyemizin hizmetine sunduk. Volkswagen Passat marka araç için kesinlikle bir tek kuruş belediyemizin kasasından çıkmamıştır " diye konuştu.

BİZ HALKA HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Belediye çalışanının halka hizmetkâr olması gerektiğine işaret eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Ben de dahil. Hepimiz halkımıza hizmet etmek için buradayız. Personelimden bunu isterken ben de personelimin özlük haklarını korumak, kollamak ve gözetmek zorundayım. Benim anlayışım bu şekildedir. Bu anlayışımı da görev süremin sonuna kadar sürdüreceğim. İşçi, memur, sözleşmeli personel olsun bizim anlayışımız emeğinin karşılığını emekçiye derhal ödemektir." ifadesini kullandı.

Personelinden sadece halk için çalışmasını istediğini kaydeden Başkan Bulutlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Personelimle ne zaman kavga ederim? İstediğim verimi alamazsam. Çünkü bu işler vebal taşır. Milletin emanetini taşıyoruz. Bunu taşırken bu yükü kamu hizmeti yapan personelle taşıyoruz. Bu ayaklardan bir tanesinde sıkıntı meydana gelirse bu emaneti iyi bir şekilde taşıyamayacağımız endişesi ortaya çıkar. Bu endişeyi yaşamak istemiyorum. Halka hizmet sözümüz var bu sözümü yere düşmemeli."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.