İlçeler Haber Girişi : 09 Aralık 2011 15:42

Palandöken`den aşure ziyafeti

Palandöken`den aşure ziyafeti
Palandöken Belediyesi tarafından, cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Başkanlığı kardeşliği, dostluğu, Milli dayanışmayı pekiştirme adına asırlardan beri süre gelen en güzel geleneklerimizden birisi olan Aşure dağıtma etkinliği çerçevesinde vatandaşlara Aşure ikram etti.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Solakzade Camisi önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımı sırasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşurenin dostluğun ve paylaşımın adı olduğunu söyledi.

Aşurelerin dağıtımına gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu belirten Bulutlar, şöyle konuştu:

"Böylesine anlamlı ve güzel bir ayın, öncelikle herkese hayırlar getirmesini dilerim. Dostluğun ve paylaşmanın adı olan aşurenin yapılarak insanlara ikram edildiği bu ayın, dinimizde önemli bir yeri vardır. Bu nedenle Palandöken Belediyesi olarak tüm halkımıza aşure dağıtarak onların, bu güzel ayın maneviyatını yaşamalarını ve hayır dualarına ortak olmayı istedik. Bu yıl iki noktada dağıtım yaptık, amacımız önümüzdeki yıl 7 ayrı noktada aşure dağıtımını yapmak."

Öte yandan vatandaşlar kendilerine ikram edilen aşureden alabilmek için va cami bahçesinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mahallebaşılı 01 Ocak 1970 02:00

    çok güzel bir şov tebrik ederim