Erzurum Haber Girişi : 06 Şubat 2013 09:09

Pala'nın isyanı pahalıya patladı

Pala'nın isyanı pahalıya patladı
Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ve mezar işlerinde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan 26 yaşındaki Yasin Aytekin 2011 yılında babasına ait kamyonun aküsünü çalan 4 kişiyi dövdü.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ve mezar işlerinde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan 26 yaşındaki Yasin Aytekin 2011 yılında babasına ait kamyonun aküsünü çalan 4 kişiyi dövdü. İddiaya göre hırsızlık yapanları yumruklayarak hastanelik eden  amatör boksör Yasin Aytekin hakkında adam yaralamaktan dava açıldı.

Hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Yasin, 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Kadın hakim, Yasin Aytekin'e ceza verilmesi halinde hükmün 5 yıl ertelenmesini isteyip istemediğini sordu. 'Pala' hakimin bu sözlerini yanlış anladı ve 5 yıl hapis yatacağını sandı.

Duruşma gününü belirten yazıyı mübaşirin yüzüne fırlatan Pala, "Sizin de, mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" dedi. Kadın hakime de Erzurum şivesiyle "Hele sufatına (yüzüne),bak şunun" diye tepki gösterdi.
Aytekin'in bu tepkisi ve hakimin şikayeti üzerine çıkarıldığı nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından karınca ezmez 'Pala'  tutuklandı.

"5 YIL HAPİS VERİLDİĞİNİ ZANNETTİM"


Adam dövmek suçundan geldiği adliyede, 'kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine gönderilen Yasin Aytekin, son duruşmada "Hakim, sanki bana 5 yıl ceza verildiğini söyledi. Tam olarak anlayamadığım için moralim bozuldu. Ne konuştuğumun farkında değildim. Hakime hanıma hakaret kastıyla konuşmadım. Pişmanım, özür dilerim. Zaten ceza evinden mektup yazarak da hakime hanımdan özür dilemiştim. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Pişman olan 'Pala Yasin' tahliye oldu. Tutuksuz yargılanmaya devam eden Yasin Aytekin hakkında 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından  dün karar verildi. Gerekçeli kararda mübaşir Muzaffer Sayım, olayı şöyle anlattı:

11 AY, 20 GÜN HAPİS YATACAK

"Hakim, sanığa ileride mahkumiyet kararı verildiğinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmeyeceğini sordu. Sanık tereddüt etti. Yanına yaklaştım ve 'Yasin Bey kabul et. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması senin lehine olur' dedim. O an sanık tepki gösterip, 'Ben ne yaptım ki bana 5 yıl ceza veriyorsunuz' dedi. Duruşma günü bilgisi yazılan kağıdı Yasin Aytekin'e uzattım ve çıkabileceğini söyledim. Bunun üzerine sanık kendisine verdiğim duruşma kağıdını yüzüme fırlattı. Ben de kendisini duruşma salonundan çıkarmak istedim. Yasin Aytekin, bunun üzerine hakim hanıma hitaben 'Tipine, sufatına bak. Sizin mahkemenize de, kararınıza da' dedi. Hakim hanım bana 'polis çağır' dedi. Tutanak tuttuk."

Mahkeme, Yasin Aytekin'i kadın hakime yönelik 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan dolayı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının 5 yıl süre ile geri bırakılmasına karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.