Bölge Haber Girişi : 07 Nisan 2010 16:14

Pasinler ikinci üniversitede ısrarlı!..

Pasinler ikinci üniversitede ısrarlı!..
Erzurum kurulacak olan ikinci devlet üniversitesine talip olan Pasinlerde 4 bin dönüm arsa tahsisi yapıldı. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İlçemizin en güzel yerlerini tahsis ettik. İstenirse tahsis ettiğimiz alan kadar daha arsa verebiliriz de

Erzurum Ajans-Erzurum’a kurulacak olan ikinci devlet üniversitesine talip olan Pasinler’de 4 bin dönüm arsa tahsisi yapıldı. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “İlçemizin en güzel yerlerini tahsis ettik. İstenirse tahsis ettiğimiz alan kadar daha arsa verebiliriz” dedi.
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Erzurum’a kurulmasına izin verilen ikinci devlet üniversitesine talip olan Pasinler’de halk büyük bir sevinç yaşıyor. Bunun yanında Pasinler Belediyesi de yer ve altyapı çalışmalarına başladı. İlk etapta 4 bin dönüm arsa tahsisi yapan Pasinler Belediyesi, arsaların zemin etüdlerini de yaptırdı.

 
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Doğu’nun ve Erzurum’un en önemli ilçesi olan Pasinler’in bu yatırım için en uygun ilçe olduğunu söyledi. Üniversitenin Pasinler’e kurulması halinde tarihi geçmişine yakışır bir hizmet olacağını kaydeden Başkan Sertoğlu,”Son yıllarda ilçemiz çok göç verdi. Üniversitenin ilçemize kurulması halinde kaliteli geri göçün yaşanacağını umuyoruz. Turizm, tarım ve hayvancılık bölgesi olan ilçemiz, ikinci devlet üniversitesinin kurulacağı en uygun bölgedir. Belediye encümeni kararı ile ilk etapta 4 bin dönüm arsayı bu hizmet için tahsis ettik. İstenildiği takdirde bu alan kadar daha arsa tahsisi yaparız. Arsamız güney cepheli olup, yüzde 3 eğimli, zemin emniyet gerilmesi 5 kg/cm2’dir. Bu da ikinci deprem bölgesi için ideal bir zemindir. Söz konusu arsaların kanalizasyon, içme suyu, drenaj, elektrik, yol ve tretuvarları hazırdır. Ayrıca söz konusu arsa içerisinde okul, sınıf, depo, konferans salonu, çok amaçlı salon gibi kullanılacak binlerce metrekare kapalı alan bulunmaktadır. Lojman olarak kullanılacak 10 adet 5’er katlı 96 konut kullanıma hazırdır. Erzurum- Kars demiryolu istasyonuna 500 metre, jeotermal tesisleri, mesire yerleri ve sıcak su kaynaklarına 150 metre mesafededir. Pasin Ovası Belediyeler Birliğine bağlı ilçemizin doğu, kuzey ve güney ilçeleri de bizim bu talebimizi desteklemektedir” dedi.
Bir çok ilde bulunan devlet üniversitelerinin o kente yakın veya uygun ilçeye kurulduğunu ileri süren Başkan Sertoğlu, “Örnekleri çoğaltmak mümkün. Üniversite için en uygun ilçe Pasinler’dir. Bu konuyu yakın zamansa Ankara’da yapacağımız temaslarda da gündeme getireceğiz. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan hemşehrilerimizde bu teklifimizi destekliyor. Kurulması halinde her türlü desteği vermeye hazırlar” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.