Bölge Haber Girişi : 05 Ağustos 2011 14:25

Pasinler'de aşçılık kursu açıldı!..

Pasinler'de aşçılık kursu açıldı!..
Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü ile Pasinler ilçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında 300 saatlik Mutfak Elemanlığı ve Aşçılık Kursu açıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü ile Pasinler ilçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında 300 saatlik Mutfak Elemanlığı ve Aşçılık Kursu açıldı.

Temmuz sonunda başlayan kursa katılan aşçı adaylarına; METEM” e ait öğrenci pansiyonunun yemekhanesinde uygulamalı eğitim veriliyor. Kursa Pasinler ve çevresinden 15 kursiyer katıldı. Bu kursiyerlere İŞKUR tarafından günde 15 TL para verilmekle beraber her türlü kazalara karşı sigorta yapılıyor.

Bütün Kursiyerler; kursun bitiminde Türk Mutfağına özgü her türlü yemekleri yapabilecek ve servise hazır hale getirebilecekler. Ayrıca Kurs Bitirme belgesine kavuşacak olan kursiyerler; böylelikle de bütün lokantalarda çalışma imkânına kavuşmuş olacaklar.

Okul Müdürü Saim Dilli, İş Kur ortaklı açmış oldukları Mutfak Elemanlığı ve Aşçılık Kursu ile 15 meslek sahibi olmayan gence meslek sahibi ettiklerini, böylelikle gençlerimiz elde ettikleri belgeyle istedikleri yerde usta bir aşçı olarak çalışma fırsatı yakalamış olacaklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.