İlçeler Haber Girişi : 10 Temmuz 2013 13:22

Pasinler'de kadayıfa yoğun ilgi

Pasinler'de kadayıfa yoğun ilgi
Mübarek Ramazan ayının da gelmesiyle vazgeçilmez damak tatları arasında bulunan kadayıf Pasinler'de kilolarca tüketilmeye başlandı.
Erzurumajans-Mübarek Ramazan ayının da gelmesiyle vazgeçilmez damak tatları arasında bulunan kadayıf Pasinler'de kilolarca tüketilmeye başlandı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Pasinler'de kadayıf satışlarında yoğun bir artış yaşanmaya başladı. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması yapmak için Pasinlerliler ilk günden kadayıf almaya başladı. Pasinler'de diğer zamanlarda günlük 30-40 kilo satılan kadayıfın tüketimi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük 250 kiloya kadar çıktı.

Pasinler'de kadayıf işi yapan Suat Sezer, Ramazan ayı ile birlikte her Pasinlerlilerin iftar ve sahur sofrasında mutlaka kadayıf dolması bulunduğunu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışlarda büyük bir artış yaşadıklarını, günlük kadayıf üretimlerinin ramazan ayı öncesinden en az 3-4 kat arttığını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.