Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 16:03

Pasinler'de organik tarım anlatıldı!..

Pasinler'de organik tarım anlatıldı!..
Erzurum’un Pasinler İlçesinde il Tarım Müdürlüğü uzmanlarınca “Organik Tarım” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler İlçesinde il Tarım Müdürlüğü uzmanlarınca “Organik Tarım” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Pasinler ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda tarım uzmanlarınca çiftçilere organik tarım hakkında bilgiler verildi.
Ziraat Mühendisi Cevdet Sunay, Organik Tarımın faydalarını anlatarak, insanların organik ürünlere daha çok rağbet ettiklerini bundan dolayı da çiftçilerimizin zaman içerisinde organik ürünlere yönelmeleri gerektiğini söyledi.
Sunay, Pasinlerli çiftçilere sinevizyon eşliğinde organik tarım hakkında bilgi verirken bir yandan da Pasinlerli çiftçilerin sorunlarını dinleyip sorularına cevap verdi.
İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, ilçede bulunan çiftçilerin çoğunun ürünlerinin organik olduğunu ama bunları resmiyete dökmedikleri için az kazançla sattıklarını ifade etti. Kara Pasinler’de arpa, buğday, çayır otu gibi çoğu kaba yem bitkilerine gübre ve ilaç katılmadığı için organik olduğunu vatandaşlarımızın biran önce organik tarım için başvurmalarını gerektiğini söyledi.
Pasinlerli çiftçiler yetkililerden Organik Tarımla alakalı birliğin kurulabilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğini söylediler.
Düzenlenen bilgilendirme programına İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Pasinlerli Muhtarların yanı sıra çokça çiftçi katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.