Bölge Haber Girişi : 12 Aralık 2009 10:28

Pasinler'in peyzajı öğrencilere emanet

Pasinler'in peyzajı öğrencilere emanet
Atatürk Üniversitesi, Peyzaj bölümü öğrencileri Erzurum'un Pasinler ilçesinde. çevre düzenlemesinde bulunmak için çalışmalar başlattılar.

Atatürk Üniversitesi, Peyzaj bölümü öğrencileri Erzurum'un Pasinler ilçesinde. çevre düzenlemesinde bulunmak için çalışmalar başlattılar.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Atatürk Üniversitesi Peyzaj Bölümü 40 öğrencisi ve öğretim üyeleri ile Pasinler belediyesini ziyaret eden Peyzaj bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz Pasinler Belediye başkan vekili Köksal Çelik'e Pasinler kalesi, kaplıcaları, mesire alanları, anayol çevresi, kaymakamlık binası çevresi, Kale çayı düzenlemesi gibi çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Pasinler Belediye Başkan Vekili Köksal Çelik, Atatürk Üniversitesinin böyle bir çalışma yapmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, belediye olarak Peyzaj bölümü öğretim görevlilerine ve öğrencilerine ellerinden tüm desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Peyzaj bölüm başkanı Hasan Yılmaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler çalışma yapacakları alanları gezerek Pasinler Belediye başkan yardımcısı İsmail Bitlisli'den bilgi aldılar. Prof. Dr. Hasan Yılmaz, "Pasinler, kültür ve tarih kokan bir ilçe. Öğrencilerimiz başta Pasinler Kalesi olmak üzere, mezarlık, büyük ve küçük kaplıcanın yanı sıra ilçenin ortasından geçen Kale çayı, mesire alanlarını öğrencilerimiz ilçeyi güzelleştirip, Pasinler'in tarihine ve kültürüne yakışır şekilde yapacaklar" dedi.

Atatürk Üniversitesi Peyzaj Bölümü Başkanı Hasan Yılmaz, öğretim görevlileri ve öğrencileri çalışma alanlarını gezdikten sonra, ilçe kaymakamı Zekayi Erdem'in vermiş olduğu öğle yemeğine katıldılar.

Kaymakam Zekayi Erdem burada yaptığı konuşmada, "Böyle bir imkanı ilçemize sağlayan Atatürk Üniversitesi Peyzaj Bölümü Başkanı Hasan Yılmaz bey, öğretim görevlilerine, Öğrencilerine ve Atatürk Üniversitesi yetkililerine ilçe halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.