Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2010 03:06

PMYO'da görev değişikliği!..

PMYO'da görev değişikliği!..
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) görev değişimi yapılırken, devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) görev değişimi yapılırken, devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.
Yaklaşık 15 aydır Erzurum PMYO olarak görev yapan Abdullah Bostan’ın Polis Müfettişliğine atanması üzerine yerine 1. Sınıf Emniyet Müdürü Numan Yıldırım getirildi. Görev değişimi nedeniyle bugün Erzurum PMYO salonunda devri teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Abdullah Bostan, “15 Aydan beri sürdürmekte olduğum Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekilliği görevimi bırakarak asli görevim olan, Polis Başmüfettişliği görevime sağlık ve ailevi sebeplerden dolayı istifa ederek dönmüş bulunuyorum.” dedi.
Bostan’ın konuşması sırasında salonda oturan eşi gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha sonra Bostan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görevim süresince, devraldığım hizmet bayrağını bulunduğu noktadan anlamlı bir mesafeye taşıdığıma inanıyorum. Bu nedenle, görevimden vicdanen müsterih olarak ayrılıyorum. Burada neler yaptığımızı anlatmamıza gerek yok. Çünkü benim devlet terbiye anlayışıma göre; Devlet görevi istenmez, verilir. Görev verilince de, görev layıkıyla yerine getirilir. Önemli olan görevin hakkını verebilmek için gerekli donanıma önceden sahip olunarak “emanetin ehli” olma vasıflarına ve davranışlarına sahip olmaktır. Kişiliğini makamlardan alanlar, makamlardan ayrıldığında kişiliksiz kalırlar. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ görevim süresince, bu anlayışla hizmet ettim. Burada yaptıklarımızı anlatmayacağım. Buna gerek duymuyorum. Çünkü başladığım günden bu yana, hep Allah’tan ve milletimden başka kimseye minnet etmeden hizmet ettim. Bundan sonra da bu duruşumdan vazgeçmeyeceğim. Çünkü, ‘Başkalarından takdir beklemezseniz hayal kırıklığına da uğramazsınız’. Çünkü, sadece bu millete ait bir birey olmak ve ona hizmet etmek tek başına yeterli bir şereftir. 15 aydan fazla süren görevim süresince katkı ve desteklerini esirgemeyen, mesai arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerime, üniversitemize, Valilik başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, basınımıza, sevgili Erzurumlulara, nihayetinde ise, Polis Eğitiminin Türkiye’de ve dünya ölçeğinde iddialı bir konuma ulaşmasında öncü bir rol oynayacağına inandığımız Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Zühtü Arslan’a şükranlarımı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından Abdullah Bostan, Numan Yıldırım’a görevini teslim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.