Bölge Haber Girişi : 19 Temmuz 2010 00:04

Polis otosuna saldırı!..

Polis otosuna saldırı!..
Tercan İlçesinde, bir grup terörist tarafından ilçe merkezinde polis ekip otosuna silahlı saldırı gerçekleşti.

Erzurum Ajans-Tercan İlçesinde, bir grup terörist tarafından ilçe merkezinde polis ekip otosuna silahlı saldırı gerçekleşti.

 
 
Gece 24.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine Tercan-Erzurum karayolu üzerindeki Bahçecik mevkiine giden polis ekipleri burada şüpheli bir şahsı gördü. Şahsın kimlik sorgulamasını yapmak için ekip otosundan inen polislere şüpheli şahıs ve karşı taraftaki Köroğlu dağlarından mevzilenmiş bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Pusuya düşürülmek istenen polis ekipleri ile teröristler arasında başlayan çatışma 15 dakika devam etti. Silahlı çatışmada Tercan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhammet Yazıcı kolundan yaralandı. Takviye ekiplerin bölgeye gelmesi ile birlikte teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Gece karanlığından yararlanan ve 4-5 kişi oldukları belirtilen teröristler bölgeden uzaklaştı
 
Yaralan polis memuru olaydan sonra kaldırıldığı Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırı sonrası Erzincan ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timleri ve terörle mücadele ekiplerinin kaçan teröristlerin yakalanması için Tercan ve çevresinde başlattığı geniş çaplı operasyon sürüyor.
Görgü tanığı vatandaşlardan Osman Yıldız, olayı şöyle anlattı: “Bir kişi önce bakkala geldi. Bende sigara almak için aşağı inmiştim. Bakkalda 20 paket bisküvi ve çeşitli gıda maddeleri aldı. 200 dolar para çıkardı. Bizde kendisinden şüphelendik. Üzeri ıslaktı. Belinde silah olduğunu fark ettik. Üzerinde şarjör vardı. Bu sırada diğer bir arkadaşı kendisini çağırdı. Bu sırada telefon geldi. Bu sırada polis ekipleri bölgeye geldi. Şahıs dükkandan ayrılıp petrole gittiği sırada bir anda çatışma çıktı. 15 dakika çatışma devam etti. Sonra şahıslar ortadan kayboldular
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.