Eğitim Haber Girişi : 18 Nisan 2016 18:15

Prof. Dr. Atesever'den dengeli ve sağlıklı beslenme eğitimi

Prof. Dr. Atesever'den dengeli ve sağlıklı beslenme eğitimi
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Atasever, Pasinler'deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileriyle velilere 'Dengeli ve sağlıklı beslenme eğitimi' verdi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Atasever, Pasinler'deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileriyle velilere 'Dengeli ve sağlıklı beslenme eğitimi' verdi.

Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Atasever, geçen 15 Nisan günü Pasinler'e giderek Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri ile velilerine ortak eğitim verdi. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatan Prof. Dr. Mustafa Atasever, organik beslenmeye dikkat çekti. Özellikle öğrencilerin ayak üstü satılan gıdalardan uzak durmalarını isteyen Prof. Dr. Atasever, çocuklarla anne ve babalarına sabah kahvaltısı yapmadan evden dışarı çıkmamalarını öğütledi. Süt, süt ürünleri ve yumurtanın sofradan eksik edilmemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Atasever, annelere margarin türü yağlardan uzak durulmasını, tereyağının mutlaka yemeklerde kullanılması gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Atasever, daha sonra velilerin ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.