Siyaset Haber Girişi : 12 Ocak 2015 22:26

Prof. Karslı: 'Yatak odanıza gireni bilmiyorsanız...'

Prof. Karslı: 'Yatak odanıza gireni bilmiyorsanız...'
Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Halk TV'de Ümit Aslanbay ile Cüneyt Akman'ın hazırlayıp sundukları "SOL ŞERİT" programına konuk oldu.
Erzurumajans-Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Halk TV'de Ümit Aslanbay ile Cüneyt Akman'ın hazırlayıp sundukları "SOL ŞERİT" programına konuk oldu. Güncel olayların masaya yatırıldığı programda Karslı Güneydoğu'da güvenlik zafiyeti olduğunu belirterek,"Bugün ülkenin Güneydoğu Bölgesi'nde güvenlik zafiyeti var. Avrupa Birliği kriterleri uygulanmıyor"dedi.

Başkan Karslı, Manisa Ermenek'te maden ocağında yaşanan ve 18 kişinin hayatını kaybettiği su baskını ile ilgili olarak, "Hükümet ve Devlet halkın can güvenliğini sağlamak zorunda. Su baskınının yaşandığı maden ocağında yaşanan vurdumduymazlığı tüm kamuoyu gördü" diyerek hükümetin işçisine sahip çıkmadığını söyledi. CHP ve MHP'nin Güneydoğu'da olmadığını belirten Karslı, "Ne CHP ne de MHP Güneydoğu'da yok. Ancak biz varız. Merkez Parti bütün Türkiye'de organize oldu" dedi.

Başkan Karslı, Doğu ve Güneydoğu'dan gelen hakim ve savcılarla görüştüğünü belirterek,"Hakim ve Savcılar bana 'Hocam bize artık dava gelmiyor. Eskiden dağ gibi yığılan dosyalar artık yok. Çünkü PKK Bölgede kendi mahkemesini kurdu ve artık kendileri yargılama yapıyor' dediğini anlattılar.

7 Haziran 2015 seçimlerinde ümitli olduklarını ve İktidar alternatifi olduklarını belirten Başkan Karslı, 'AK Partiye karşı nasıl böyle bir ümit besliyorsunuz sorusuna,' "AK Parti meydanlara çıkıp vatandaşlara neyi anlatacak. Sıfırlanan hesapları mı, Yüce Divan'a gönderemediği bakanları mı, yolsuzluk dosyalarını mı, Metin Metiner'in; Kuran'da akrabanı gözet ve bir yerlere yerleştir diyor demesini mi? Anlatacak. Neyi anlatacak" diyerek AK Partiye hodri-meydan dedi.

Başkan Karslı, AK Partinin bir proje partisi olduğunu belirterek son aşamasını şu sözlerle anlattı, "AKP'nin tek amacı var. O da Güneydoğu'yu bölmek ve PKK'ya teslim etmek. Bun yaptıktan sonra görevini tamamlamış olur" dedi. AK Partinin samimi olmadığını belirten Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, PKK ile Ak Parti'nin birlikte hareket ettiğini kaydederek,"Bir kere AK Parti samimi değil. PKK ile birlikte çalışıyor. Kobani baskınında yüzlerce kişi öldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu çıkıp "bunların arakasında Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan var" dedi. "Bunların arkasında kim var ise gereği yapılacaktır" Dedi. O zaman neden soruşturma açılmadı. Olaylardan dolayı neden kimse tutuklanmadı. Demek ki bunların bir yerlerde bir beraberlikleri var. Ortak hareket ettikleri noktaları var. AK Partinin bir tek amacı var. O da PKK'yı yüreklendirmek ve ellerini kollarını açmaktır. Zaten bundan da başarılı oldular" dedi.

Başkan Karslı, programın sonlarına doğru sözü Yüce Divan'a gönderilmeyen ve Meclis soruşturma komisyonu tarafından aklanan dört bakan'a getirdi. Genel Başkan Karslı,"Birisi sizin odanıza girse sizin haberinizi olmaz mı?. Birileri sizin odanıza giriyor ve para kasaları yerleştiriyor. Siz çıkıp diyorsunuz ki, "Benim haberim yok" Peki sizin konulan kasalardan haberiniz yoksa o zaman o aileyi nasıl idare ediyorsunuz. Böyle bir şey olur mu?.Birileri gelip evinizin yatak odasına kasa koyuyor ve siz çıkıp "Benim haberim yok" diyorsunuz" olacak şey mi bu?" diyerek Bakanların Yüce Divan'a gönderilmemesini yadırgadığını söyledi. Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'nın Halk TV'deki konuşmasının tamamını VİDEO'da izleyebilirsiniz... (Gazete Politik)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.