Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Aralık 2011 19:45

Prof.Dr. Gürsel İİBF`de konferans verdi

Prof.Dr. Gürsel İİBF`de konferans verdi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel “Büyüme ve Türkiye İşgücü Piyasası” konus
Erzurum Ajans-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel “Büyüme ve Türkiye İşgücü Piyasası” konusunu anlattı.

Fakülte konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Gürsel, Türkiye’nin büyüme
dinamiklerini anlattı, işgücü ve istihdam dinamikleri hakkında bilgi verdi. İş gücünün yapısal belirleyicileri olan arz, talep, büyüm ve istihdam etkileşimleri, yapısal sorunlar ve gelecek kurgusu üzerinde duran Gürsel, Türk ekonomisinin önemli bir sorunu olan kayıtdışılık konusunda da açıklamalarda bulundu.

Türk ekonomisinin bazı sorunlarına da değinen Gürsem, şunları kaydetti: “Türkiye işgücü piyasası ek çalışan etkisine meyilli, çünkü kadın işgücüne katılım oranı düşük bir seviyede. Kentteki kadın işgücüne katılım oranı çok düşük (2007’de yaklaşık olarak yüzde 27), yani kuvvetli bir ek çalışan etkisi için alan bulunuyor; çalışabilir fakat aktif olmayan çok sayıda kadının varlığı söz konusu. İşsizlik sigortasının kapsamı ise çok kısıtlı, 2009’da işsizlerin sadece yüzde 13,8’i işsizlik sigortasından yararlanabildi. İşsizlik ödeneği hem çok düşük hem de zaman kısıtı var.”
K
onferanstan sonra İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan, Gürsel’e teşekkür etti ve bir plaket sundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.