Erzurum Haber Girişi : 11 Temmuz 2023 10:44

Psikoloji eğitimini, resim yeteneği ile birleştirdi

Psikoloji eğitimini, resim yeteneği ile birleştirdi
Lisede öğrenim gördüğü sırada öğretmeni tarafından resim yeteneği keşfedilen Feyza Günah, PDR bölümünde üniversite eğitimine başladı. Aldığı psikoloji eğitimleri ile resim yeteneğini birleştiren Günay ilk sergisini açarak insanların beğenisine sundu.

Lisede öğrenim gördüğü sırada öğretmeni tarafından resim yeteneği keşfedilen 22 yaşındaki Feyza Günah, PDR bölümünde üniversite eğitimine başladı. Aldığı psikoloji eğitimleri ile resim yeteneğini birleştiren Günay ilk sergisini açarak insanların beğenisine sundu. 

 

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Feyza Günay, Erzurum Atatürk Lisesi'nde okurken resim öğretmeni Selahattin Alyap'ın desteğiyle resim yapmaya başladı. Lise eğitimin ardından üniversite eğitime başkayan Günay resim sevgisinden kopmadı. Aldığı eğitimlerle sanatını birleştiren genç yetenek ilk sergisini 

 

 

Necip Fazıl Kültür Merkezi salonunda açtı. Resim öğretmeni Selahattin Alyap'ın da katıldığı sergisinde yağlı ve pastel boya tablolarını anlatan Feyza Günay, eserlerine psikolojisini yansıtmaya çalıştığını söyledi. PDR ile resim sanatını birleştirdiğini ifade eden Günay, şunları söyledi; “Resmin bana çok faydası var, kendimi terapi ediyorum. Lisede okurken içine kapanık biriydim. Resim öğretmenim Selahattin Alyap'ın desteğiyle başladığım resimle içe kapanıklığım gitti, kendime özgüvenim geldi. Resimle adete kendimi terapi ediyorum. Öfkemi, kızgınlığımı resim yaparak atıyorum. Uzun süre resim yapmasam kendimi daralmış gibi hissediyorum. Geçtiğimiz yaz tatilinde trafik kazasında bir arkadaşımı kaybettim. Çok üzülmüştüm. Karanlık bir odanın içinde dans eden bir kızı tabloya dökmek istedim. Hayatı temsil ettiğini düşündüğüm için bale yapan kızı tercih ettim. 4-5 ay içerisinde tamamladığı tabloda renkli bölümlerin yanısıra kullandığım renklerle hayatın acı yanlarını da anlatmaya çalıştım. Resimlerim beni taşıyorlar. Kendi hayatıma bakıp yaşadıklarımı tablolara aktarıyorum."

 

 

Feyza'nın yeteneğini Atatürk Lisesi'nde okurken 11'inci sınıfta keşfettiğini söyleyen resim öğretmeni Selahattin Alyap, "Feyza içine kapanıktı. Grafik tasarım dersinde öğrencilerin hayal gücüne dayalı çalışmalar yapıyoruz. Feyza'nın yaptığı kitap kapağı resmi çok özgün bir çalışmaydı. Çizgilerini görünce resim atölyesine katılmaya davet ettim. Feyza içine kapanıktı. Atölyede resim yaparak hem içine kapanıklığı aştı hem de kendini geliştirdi" dedi. Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.