Pusula!

Eğer doğru bir hedefiniz var ise, eğer durmadan yürüme fikrini kafanıza takmışsanız ve en önemlisi eğer çakmışsanız bu düzen çarkının nasıl döndüğünü, asla susmazsınız!..

Gazetecilik, her olayı olduğu gibi yansıtmak ve bu yansımalara perdesiz pencereden bakarak uykuya dalmakta olanları ayık tutmaktır biraz da!..

Dedik ya!.. Eğer çark iyiye ve güzele doğru dönüyorsa, seve seve bunun bir dişlisi olursunuz; yok, kötüye, çirkine doğru dönüyorsa, buna da gücünüz oranında çomak sokmak için daha da güçlenmek istersiniz.

Herkes bilir ki; hükmünüz gücünüzle doğru orantılıdır.
Başkalarının detay olarak değerlendirdiği bir ögenin aslında devasa olduğunu görüp de söylemek için, hem bilgi, hem deneyim, hem de güç sanıldığından daha önemlidir.

Doğru hedefinize doğru yoldan ulaşmak istiyorsanız; bu yolda yılmadan ve durmadan yürüyecekseniz tedbirinizi almalısınız… Her gece gökyüzü açık olmaz, bazen kara bulutlarla kaplanır, bazen de puslu bir havanın içinde bulursunuz kendinizi; yani kutup yıldızı size ‘yön’ için göz kırpmaz!

E, siz de puslu havada sus pus olup uyuyacak değilsiniz!
İşte o zaman size bir pusula gerekir!
Hoş geliyorsun “Pusula!”
Umarız, doğru dönen çarkın dişlisi, yanlış dönen çarkın çomağı olursun!

Geçenlerde Pusula’ya “hoş geliyorsun,” demek ve arkadaşlarımıza, hayırlı dileklerimizi, iletmek için pusulaların yapılacağı üç katlı atölyesine gittik!
Sevgili dostum Sinan Özçaylak bize atölyeyi gezdirdi.
Her şey tamam!
Ustası var, çırağı var; malzemesi var, aleti var!.. Sıra hatasız imalatta!

Genel  Koordinatör Sevda Güneş,  arkadaşlık ve dostluğunda Yedi Cüceler’in Pamuk Prenses’i,  işinin ise Demir Leydi’sidir!..  Genel Yayın Yönetmeni Orkun Çizmeli de ne haberini ne de lafını esirger!.. Sinan Özçaylak’ı da zaten bilenler bilir!.. Ve diğer ustalar…

Önümüzdeki zamanda da ‘bölge gazetesi’ olarak kalacağını hiç sanmıyorum!
Elbette kalmamalı da! Ancak Marmara Bölgesi’nin gazetelerine benzeyecekse açıkçası anlamı da kalmaz!
İsteriz ki, büyüklerin gölgesi değil, bölgesinin manzarası olsun.

Bekleriz ki; gün gelsin Doğu’dan kopan ses Ankara’da fırtına, Marmara Denizi’nde devasa dalgalar yaratsın!

Bu arada haddimizi de bilerek hatırlatalım; pusula hatalarının olduğunu da pusula kullananlar iyi bilir.
Bunlar da;
Bir. Sapma.
İki. Değişme.
Üç. Dönme.

Sapma, şundan olmaktaymış.  Dünya manyetik sahasının, ekvatordan kuzeye ve güneye gittikçe yoğunluk ve açısının değişmesiyle ilgiliymiş!..
Değişme de; pusulanın olduğu yerde çok miktarda demirin bulunmasındanmış!
Dönme ise;  pusulanın bulunduğu yerin sarsılmasıyla olurmuş!

Olmaz ya!.. Sapma, değişme, dönmeden oluşan hataları gördüğümüzde biz de cürmümüz kadar söz söyleyeceğimizi buradan söyleyelim!
Yoğunluk açısının değişmeyeceğini, pusulayı etkileyecek maddelerin bulundurulmayacağını ve de sarsılmayacağını bilerek ve de bunu yürekten dileyerek… Hoş geliyorsun Pusula!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.