Bölge Haber Girişi : 10 Ağustos 2010 20:10

Ramazan'da dilencilere dikkat!..

Ramazan'da dilencilere dikkat!..
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'a çevre illerden dilenci akını başlayınca belediye harekete geçti. Bbüyükşehir ve ilçe belediye zabıta ekipleri dilenci toplama operasyonu başlattı.

Erzurum Ajans-Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'a çevre illerden dilenci akını başlayınca belediye harekete geçti. Bbüyükşehir ve ilçe belediye zabıta ekipleri dilenci toplama operasyonu başlattı.

Ramazan'ı fırsat bilen duygu tacirleri cami önleri ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddelerdeki köşe başlarını işgal etmeye başladı. Özellikle yaşlı kadın ve çocukların dilendirildiği Erzurum il merkezine çevre illerden de tren ve otobüslerle dilenci geliyor. Gecekondu semtlerinde kiraladıkları evlerde kalan ithal dilenciler, yerli dilencilerin de tepkisini çekiyor. Dilencilere göz açtırılmamasını isteyen vatandaşlar ise zabıtanın Ramazan süresince etkin bir mücadele sergilemesini istedi. Dilencilere karşı fazla bir cezai müeyyide uygulayamayan zabıta ise günü birlik topladığı duygu tacirlerine Kabahatler Kanunu'na muhalefetten para cezası yazıp bırakıyor.

Zabıta yetkilileri, Ramazan'da dilenci sayısının yüzde 70'lere varan artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Yasal olarak dilencilere karşı etkin bir mücadele sergileyemiyoruz. Ancak dilencileri toplayıp bir kaç saat alıkoyduktan sonra para cezası uygulayıp serbest bırakabiliyoruz. Ramazan'ın gelmesiyle de birlikte maalesef ilimizde yerli ve ithal dilenci sayısında patlama yaşanıyor. Yakaladığımız dilencilerin çoğunun kimlik tespitini ise maalesef nüfus cüzdanları üzerinde olmadığı için tespit edemeden serbest bırakıyoruz." diye konuştu.


   


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.