Recep Akdağ mı bıktırdı ki daha kimse Bakanlık istemiyor!

Size de ilginç gelmiyor mu? 26 Ocak 2013 yılında Recep Akdağ gitmiş, Sağlık Bakanlığına Ziya Müezzinoğlu getirilmiş. Erzurum Bakansız kalalı neredeyse 4 ay olmuş, kimsenin umurunda değil! Ya Erzurum yıllardır Bakanı olduğu için alıştı, olmuş olmamış daha önemsemiyor, ya da Recep Akdağ fena bıktırmış! İkisinden biri kesin doğru da. Ama hangisi, şimdilik bize karanlık!

***

Hayret ki ne hayret! Koalisyon hükümetleri dönemlerinde dahi Bakanı olmadığı için "İlle de bakanlık isteriz' diye 'çıngar çıkartan' Erzurum'un, gördüğünüz gibi 4 aydır bakansız kalınmış, 'gık'ı bile çıkmıyor! Sizi bilmiyorum ama bu durum bana oldukça tuhaf geliyor. 'Bakansız yıllar'ın 'Bakımsız yıllar' olduğu gerçeğinden de hareket ederek, bu 'bakan duyarsızlığı'nı, ne yalan söyleyeyim, hep merak edip duruyorum. Öyle böyle bir merak değil! 'Adamakıllı' bir merak!

***

Mehdi Eker'den Cevdet Yılmaz'dan, Taner Yıldız'dan, ne bileyim Nabi Avcı'dan Bakan çıkartan Erdoğan hükümetinin, Recep Akdağ'dan başka bir Erzurum Milletvekilinden Bakan bulup çıkartmayacağına bir defa aklım ermiyor. İstense pekala Adnan Yılmaz'dan da Fazilet Dağcı Çığlık'tan da Muhyettin Aksak'tan da bir Bakan çıkar! Çıkardı! Çıkmaması için ne sebep var ki? Vardı ki? Hangi ismi Bakan yapsalar kimin itirazı olur ki? 'Gökten ne yağmış ki yer kabul etmeye' misali! Zaten zurnanın 'zırt deliği' de burası! Bahsettiğim tuhaflık da zaten burada başlıyor!

***

Size de garip gelmiyor mu? Sahi, 'Selçuk'un bu Fener takımında ne işi var?' diye kahvehane köşelerinde 'afralı tafralı' şekil yapan, mangalda kül bırakmayanların, bir güne bir gün,'Niye bakanımız yok' diye hayıflandığını (en azından bu sıralar) duydunuz mu hiç? Veya, 'Recep Akdağ yok, öbür vekillerimiz var. Onlardan birini bakan yapsaydılar' diye hayıflanan ve 'gider yapan' seçmene siz rasladınız mı hiç? En azından siz rastlamış olsanız dahi benim daha rastgelmişliğim olmadı! İktidar partisine en fazla oyu vermiş illerin başında gelen Erzurum'da Bakansız olunmasına sessiz kalınması dediğim gibi iki şeydendir! Ya Bakanlığa yıllardır alışılmış, bu iş daha önemsenmiyor veya Recep Akdağ 'gına' getirmiş! Benim bildiğim Erzurumlu daha sarı ışıkta durur ama Bakansız duramazdı! Yok yok! Budur, bu! Başka sebep olamaz!

***

Ben bu 'Bakansızlık' durumunu biraz da Süper Ligdeki Erzurumspor'un son dönemine benzetiyorum. Bir alt lige düşeceği sezonda Erzurum'da herkes elini-eteğini çekmişti mavi-beyazlı kulüpten. Öyle ki daha oynanacak çok maçlar vardı ama şehirde eski ilgi ve coşku yoktu. Çanlar Erzurumspor için çalıyordu, şartlar adeta takımın düşmesi için sıraya girmişti! Heyecanın kaybolmasını biz, ister istemez 'bıkkınlığa' vermiştik. Nasıl olsa camia o mutluluğu yaşamıştı, "artık Erzurumspor olmasa da olur"du! Topu topu Erzurum o ligde 3 sezon kalmıştı, son sezonunda 'Çok bile kaldı' diyen dahi olmuştu!

***

Özetle diyorum ki. Yıllarca Bakanımız oldu. Hem de 'seriye bağlanan' bir bakanlığımız vardı. O heyecanı nasıl olsa yaşadık. 'Artık Bakan olmasa da olur' mu diyor Erzurum! Topu topu Recep Akdağ 10 sene o koltukta kaldı, bu son dönemine gelindiğinde 'Çok bile kaldı' diyenler mi oldu acaba?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.