Spor Haber Girişi : 06 Nisan 2013 16:30

Red Bull Winning 5 Erzurum'da Gerçekleşti!

Red Bull Winning 5 Erzurum'da Gerçekleşti!
Mahalle maçı geleneğiyle düzenlenen Red Bull Winning 5 Erzurum'da futbol zevkini 5'e katlıyor.
Erzurumajans-Mahalle maçı geleneğiyle düzenlenen Red Bull Winning 5 Erzurum'da futbol zevkini 5'e katlıyor.

5'er kişilik takımların karşılaştığı, gol yiyen takımdan birinin çıktığı, heyecanın hat safhada olduğu maçların heyecanı Erzurum'u sarıyor. 6 Nisan 2013- Cumartesi günü Erzurum Yakutiye Meydanı'nda gerçekleşen organizasyonda, 15-35 yaş arasındaki 32 takım ve 160 amatör futbolcu kıyasıya mücadele etti. Finale katılmaya hak kazanan takım Forza Trabzon oldu.

Kazanan takımlar 30 Mart-21 Nisan arasında İstanbul, Ankara, Trabzon, Adana, İzmir ve Antalya'da yapılan diğer elemeleri geçenlerle karşılaşmak üzere 6 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek olan finale katılmaya hak kazanacak. Daha fazla bilgi ve başvuru için www.redbull.com.tr/winning5 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Futbol her zaman 11 kişiyle oynanmaz. Mücadele ruhu için, kazanma sevdası için bazen bir top, beşer kişilik iki takım ve kale niyetine yere konulan birkaç parça eşya yeter de artar bile... Red Bull Winning 5 bu eşsiz heyecanı geri getiriyor ve Erzurum'daki tüm mahallerin Messi'lerini, Neymar'larını, Rooney'lerini kendilerini göstermeye davet ediyor.

5'er kişilik takımlar Türkiye'nin dört bir yanında karşı karşıya geliyor. Gol yiyen takım bunun bedelini sadece tabelada değil sahada da ödüyor ve bir kişiyi çıkartıyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maçlar sona eriyor ve kazanan ilan ediliyor.

Futbol ile bir küsüp bir barışan Erzurum'da 70'li yıllarda Kars şehri ile yaşanan rekabet şimdi yatışmış görünüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve en kalabalık kentinde futbola olan ilginin, Erzurumspor'un 2 sene önce maddi sebeplerle amatör lige düşürülmesi nedeniyle azaldığı sıkça belirtilir. Oysa ki zorlayıcı hava koşullarına rağmen futbola duyulan ilgi Erzurumluları birçok şehirden daha ön plana geçirebilir.

Red Bull Winning 5 Elemeleri:

30 Mart 2013, Cumartesi:    Ankara Sıhhiye Otoparkı
31 Mart 2013, Pazar:           Forum Trabzon
6 Nisan 2013, Cumartesi:    Erzurum Yakutiye Meydanı
6 Nisan 2013, Pazar:           Adana Tren İstasyonu
13 Nisan 2013,Cumartesi:   İstanbul, Marmara Forum
14 Nisan 2013,Pazar:          İstanbul, İçerenköy Carrefour
20 Nisan 2013,Cumartesi:   İzmir Bostanlı Sahil Pazaryeri Otoparkı
21 Nisan 2013,Pazar:          Antalya Muratpaşa Belediye Meydanı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Temel beye teşekkür ediyorum yazacaklarıma tercüman oldu. Bu yakutiye meydanı birtek alkol şenliğine alet olmamıştı ! Yazık yanıbaşında yüzyıllarca islam dinini kuranı gençlere öğreten medrese yanında ne şaklabanlıklar düzenleniyor. Ramazanda şarkıcılar diğer zamanlarda içinde alkol bulunan ürünlerin reklamı???? ALİ KORKUT bey bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz !

  • TEMEL ATALAY 01 Ocak 1970 02:00

    BU ENERJİ İÇECEKLERİNİN ZARARI GENÇLERİMİZE ANLATILMASI GEREKİRKEN,BU ŞEKİLDE CEZBEDİCİ REKLAMLARIN YAPILMASINA MÜSAADE EDİLMESİ BİR CİNAYETTİR. ENERJİ İÇECEĞİ İÇEREK KALP KRİZİ GEÇİREN GENÇLERİMİZ UNUTULMAMALIDIR. ÖZENDİRİCİ TEŞVİK EDİCİ ŞEKİLDE KALKIP ŞEHRİN GÖBEĞİN DE BU GÖSTERİYE MÜSAADE EDENLER VEBAL ALTINDADIR, SİZİN ÇOLUK ÇOCUĞUNUZ YOK MU DİYE ADAMA SORARLAR. FİRMALAR TABİKİİ AYRANIM EKŞİ DEMEZLER. GENÇLİĞİMİZİ SON ÇARE GIDA TERÖRÜ İLE SAĞLIKSIZ,BİLİNÇSİZ HALE GETİRMEYE YÖNELİK OYUNLAR OYNANMAKTADIR. TEREYAĞI YEME DAMARIN TIKANIR,YUMURTA YEME KOLESTROLÜN YÜKSELİR,ET YEME,PATATES YEME ,ŞEKERİN YÜKSELİR SAFSATALARIYLA İNSANLARIMIZI KANSEROJEN VE KİMYASAL KARIŞIMI GIDA ÜRÜNLERİNE TEŞVİKLER HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR. NE ACIDIR Kİ BİZİ İDARE NOKTASINA GETİRİLENLER,SAĞLIKSIZLIĞA GÖZ YUMMAYA DEVAM ETMEKTEDİRLER.