Türkiye Haber Girişi : 25 Nisan 2020 20:15

Rektör Erman 7 personelin işine son verdi

Rektör Erman 7 personelin işine son verdi
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, korona virüs nedeniyle üniversitenin anaokulunda görevli öğretmen ve personeli işten çıkardı.
Erzurumajans-Üniversitenin uygulama anaokulunda görev yapan 3 öğretmen, 3 yardımcı personel ve bir aşçı, kendilerine gelen postayla şaşkınlık yaşadı. Rektör Murat Erman'ın imzasıyla gönderilen yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerin çağrısına çalışanların işten çıkarılmamasıyla ilgili uyarılarına rağmen 7 personelin işine korona virüs nedeniyle son verildiği açıklandı.

Murat Erman tarafından PTT yoluyla personele gönderen yazıda, "Ülke genelinde görülen Covid-19 salgını sebebiyle mevcut anaokulunun faaliyetleri durdurulmuş bulunmaktadır. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü olarak herhangi bir gelir olmaksızın ödeme yapamayacak olmamızdan dolayı, 4857 sayılı İş Kanununun 25. Maddesi III. Fıkrasına 'İşçiyi işyerinde bir haftadan fazla süre ile çalışmaktan alıkoyan zorlayıcı bir sebebin ortaya çıkması' istinaden 31 Mart 2020 tarihi itibari ile sigorta ayrılış bildirgeniz düzenlenerek sözleşmeniz fesih edilmiştir" denildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Sanki cebinden ödeyecek rektorlerin tamamı ya ak partili yada birbirinin akrabası en basit örneği atatürk üni rektörü omer çomaklı eskişehir üni rektörü s.ertan çomaklı araştırdım oda erzurumlu soy isim benzerliği olamaz ya.isin tuhafı üniversitelerde çalışanların çoğunun soy ismi aynı.soyle bir atatürk üniversitesini gezin özelliklere bakın anlarsınız ne demek istediğimi ve yine anadolu ünide çalışan soy adının çomaklı oldugunu duyduğum insanlar bile oldu.solculari sevmem ama inanın onlar bu konularda biraz daha adaletli bu adamda işte yağcılık olsun diye kendince iş yapmış.ama en lüks arabalarından da vazgeçmezler