Ekonomi Haber Girişi : 25 Temmuz 2023 11:18

Resmi Gazete yayımlandı! Kredi kartlarında gecikme faizi değişti

Resmi Gazete yayımlandı! Kredi kartlarında gecikme faizi değişti
Kredi kartlarında gecikme faizi yüzde 2,13 oldu.

Kredi kartlarında gecikme faizi yüzde 2,13 oldu.

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre kredi kartlarında sadeleşme süreci kapsamında gecikme faizinin 2,13 olması kararlaştırıldı.

 

Merkez Bankası kredi kartlarında uygulanacak olan gecikme faizini yüzde 2,13 olarak değiştirdi. Kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı ise 2,89'a çıkarıldı. Bunun yanında taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırı yüzde 2 olarak değiştirildi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan kararlar az önce Resmi Gazede'de yayımlandı. Buna göre kredi kartlarında uygulanacak gecikme faizi yüzde 2,13 oldu. Kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan faiz de değişti. Buna göre bu faiz ise yüzde 2,89'a yükseldi.

 

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada Para Politikası Kurulu'nun 20 Temmuz 2023 tarihinde yayınlamış olduğu kararlara göre makro finansal istikrarı güçlendirecek ve piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceği açıklandı.

 

Bununla birlikte parasal sıkılaştırma sürecini desteklemek için seçici kredi ve mitarsal sıkılaştırma kararları da alındı.

 

Söz konusu sadeleşme süreci kapsamında sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayacak olan kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

 

Bununla birlikte kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan faiz de yüzde 2,89'a yükseldi. Ayrıca Merkez Bankası tarafından yayınlanan Resmi Gazete Kararına göre kredi kartlarında uygulanacak olan gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak değiştirilmiştir. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.