Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2011 11:54

Rize'de mahsur kalanlar kurtarıldı!..

Rize'de mahsur kalanlar kurtarıldı!..
Rize'nin yüksek kesimlerde dün etkili olan kar yağışı nedeniyle bir yaylada mahsur kalan 5 kişi ile Ovit Dağı geçidindeki 7 araç kurtarıldı.

Erzurum Ajans-Rize'nin yüksek kesimlerde dün etkili olan kar yağışı nedeniyle bir yaylada mahsur kalan 5 kişi ile Ovit Dağı geçidindeki 7 araç kurtarıldı.

Güneysu İlçesi Çürükbel Yaylası'nda dün mahsur kalan 5 kişi, cep telefonu ile arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sivil Savunma ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için Çürükbel Yaylası'na hareket etti. Gece geç saatlerde ulaşılan 5 kişi Güneysu ilçe merkezine indirildi. Mahsur kalanların araçları ile yaylaya çıktıkları, ancak ani bastıran kar nedeniyle geri dönemeyerek mahsur kaldıkları öğrenildi.

Öte yandan Rize'nin İkizdere İlçesi'ni Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlayan ve dün karla kaplanan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı geçidinde buzlanma nedeniyle yolda kalan 7 araç da Karayolları ekiplerince yapılan çalışma ile dün akşam saatlerinde kurtarıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.