Rüşvet alan da veren de melundur!

 

Aziziye Belediye binasının girişine bu Hadis-i Şerif’i astılar.

 

İyi, güzel, ‘sosyal mesajı’ kapıdan verdiniz.

 

Peki, devraldığınız borcu niye açıklamıyorsunuz? 29 gün geçti seçimlerin üzerinden karşılaştığınız tabloyu neden belediye binasına asmıyorsunuz? Vatandaşın bunları bilmeye hakkı yok mu?

 

Muhammed Cevdet Orhan döneminin başkan yardımcıları Sedat Sirkecioğlu, İlhan Umut Akdaş ve Kayhan Alpagut’u görevden almakla iş bitti mi?

 

Ya da…

 

‘Devlet malından bir hırka aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz’ yazılı makam odası sahibi Ömer Faruk Töremen’i Zabıta Müdürü yapmakla belediyenin borçları kapandı mı?

 

Yahu belediyenin zarar ettiği birçok projenin başında bu isim vardı. En basitinden domates serası!

 

Projesini bile kendi çizdirdi.

 

Bak bak bak… ‘Biokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Serası'  gibi süslü bir isim bulup, 2021’in parasıyla KUDAKA’dan 6 milyon lira aldılar.

 

Güya 30 kişiyi istihdam edeceklerdi. Yalaka medyamız Orhan’ın başarı hikâyesini yazarken, onlar ‘Termal Domates Serası Yenilenebilir Enerji Projesi’ yazıp 3 milyon daha kaptılar.

 

Gelin görün ki, bugün kasanızda fide alacak paranız yok.

 

Sordunuz mu, para nerede, bu kömür ne iş, hani termal su, ne oldu bu domatesler?

 

***

 

Seranın altında kömür yanarken, görevden almakla bile ödüllendirdiğiniz o ekip, kiralık otomobilleriyle uçakların bile tüketemeyeceği benzini yaktılar o belediyede!

 

Akaryakıt borcunuzdan haberiniz var mı? Kiralık araçları söylemiyorum bile! Örneğin Ömer Faruk Töremen’e sordunuz mu, ‘hırka mırka diyorsun da düne kadar kullandığın 06 plakalı otomobili kimden kiraladın, yakıtını kimden aldın’ diye.

 

***

 

Uğradınız mı Termal Otel’e? Sadece PALEN’e 20 milyonu aşkın doğalgaz borcunuz olduğu söyleniyor, ‘arkadaş hiç mi kâr etmedi bu otel’ diye merak ettiniz mi? Yıllarca kebapçının dönercinin mekânı olan otelde kaplıcada neler döndü baktınız mı?

 

***

 

Daha size sürpriz yapacaklar. Düne kadar açtıkları kuyudan, parkı bahçeyi kaçak yolla suluyordu Muhammed Cevdet Orhan. ESKİ ona ses çıkarmıyordu!

 

Size göz yumacaklarını mı sanıyorsunuz? Kuyularınızı kapatıp, her tarafınıza sayaç bağlayacaklar.

 

İki ay ödemeyin faturaları bakın neler olacak.

 

ARAS EDAŞ’a olan borcu sormuyorum ki, siz sordunuz mu? Daha ilk günden kapınıza dayanıp belediyeyi haciz kıskacına alan iktidar partisinin müteahhitleri –örneğin İl Başkan Yardımcısı İdris Akdemir- gibi ARAS da faturaların karşılığını isteyecek.

 

***

 

Şu geçen 29 gün içinde hangi ihalelere baktınız?

 

Muhammet Cevdet Orhan, giderayak doğrudan temin yöntemiyle milyonlarca liralık alım yaptı. 8 bin adet karanfile 200 bin + KDV ödedi.

 

Hiç merak ettiniz mi bu karanfiller nerede?

 

Seçimlere 15 gün kala ‘doğrudan temin’ deyip milyonlarca lira harcama yapıldı, bu paralar nereye gitti, karşılığında ne alındı diye sordunuz mu?

 

Muhammet Cevdet Orhan’ı yere göğe sığdıramayan, 31 Mart’tan sonra ise sizin ‘sırtınızı sıvazlayan’ medyamıza ödenen rakamları gördünüz mü?

 

Efendim soru çok lakin cevapları alacağımız, almayı ümit ettiğimiz muhatabı bulamadım!

 

Dedim ya, 29 gün geçti seçimlerin üzerinden hem hayırlı olsun demek hem de bu soruları Başkan Emrullah Akpunar’a yöneltmek için defalarca aradım, ulaşamadım. 

 

Baktım ki, yeni yönetim ‘sosyal mesajı’ kapıdan veriyor, ben de soruları kapılarına bıraktım.

 

Keyifleri bilir!

 

Sonuçta kazanan şimdilik (!) Yeniden Refah Partili Emrullah Akpunar olsa da AK Parti ve Mehmet Sekmen’in sürdürdüğü bu politikayla kaybeden Aziziyeli olacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa 02 Mayıs 2024 06:51

    Merhabalar ONUR bey gerçekten Erzurumun gizli işlerini sizden başka yazan yok gibi ama sonuç yok bunları yapanları birde ödüllendiriliyor hep öyle gördük ama benimde şöyle bir bedduam var kim beytülmâla ihanet ederse rabbim onu ve zurriyetini kahretsin.

  • Dadas 01 Mayıs 2024 20:57

    Denetlemek çözüm değil asıl soru denetleyeni kim denetlesin?

  • Dadaş 30 Nisan 2024 23:41

    Erzurumun öyle büyük bir sorunu varki Onur bey bu işi ancak siz gazeteniz de yeşerirseniz çözülür diye umut etmekteyim. Memlekette ilkokul yok yıldızkent bölgesinde ilkokul yetersiz okul yok sınıflar 45 50 ye dayandı . Nasıl bir sistem milli eğitim bakanı erzurumlu. Sekmen durumdan haberdar erzurumlu iş adamları nede onur bey

  • ahmet tekin 30 Nisan 2024 21:56

    belediyeyei soydukları gün gibi ortada. sirkecioğlu akrabası idi eş dost akraba belediyeye doldurdu maaşlar verdi. bu hak mıdır. adaletmidir. sirkecioğluda cevdet de yargılansın adalet yerini bulsun. aldığınız maaşllar milletin verdiği vergilerden geliyordu. haram olsun inşallah.emrullah beyde soruşturma açsın tüm defterleri karıştırsın. hangi arsaya imar verilmiş sahipleri özellikle kimler. cevdet orhana ait arsalara aimar gelmiş m bunlara bakılsın.

  • AS Mimarlık 30 Nisan 2024 13:12

    Seçilen herkes bakanlıktan müfettiş istiyor ama gelecek olan müfettişler kime yada kimlere hizmet ediyor az çok biliyoruz? İktidar partisinden bir belediye başkanı hakkında suçlama yapacak herhangi bir müfettişin olduğunu sanmıyorum. Görünen o ki, herkes herşeyi kılıfına uyduracak ve yola (yol-may-a) devam edecekler.

  • Aziziye bel. 29 Nisan 2024 22:53

    Emrullah başkan soruşturma başlatmış. Yakında herkesin ipliği meydana çıkar. Bakanlıktan müfettiş istemiş. Beledieden de bir ekip kurmuş.

  • Ali er 29 Nisan 2024 18:49

    Muhammed Cevdet Orhan?a hiç yakışmadı gider ayak karanfil almak nedir. Devlet malına ihanet edenin yüzü gülmez çocukları gülmez ailesine söz getirmiş başarılı olamamış dadaşkenti mahvetmiştir. Devlet soruşturma açmalıdır ama adalet de yol olmuştur artık bu ülkede herseyin atarı bozuldu. Cevdet maalesef dünyaya kanmış ahiretini de mahvetmiştir halkımız haram olsun. Güvenmesin aldığı kefen parası ilaç parası olsun

  • Dadaş can 29 Nisan 2024 12:55

    Bu Aziziye seçmenine yapılacak en büyük ihanettir Emrullah başkanım sizi yakinen tanıyan biri olarak lütfen kendinize yakışanı yapın kayıp edecek zerre birseyiiniz yok sizin için gece gündüz çalışan değerli insanları düşünün orayı nasıl kazandınız düşünün gazeteci abimiz yerden göğe kadar haklı yarın içinden çıkılmaz hal alırsınız hem kendinizi hem size değer veren insanları oy veren herkesi hayal kırıklığına uğratirsiniz demem oki siz kendinize yenersiniz bildiğinizi yapın ne gerekirse deşifre edin. Kazanan siz olursunuz ..

  • Osman Başkan 29 Nisan 2024 12:14

    Onur bey cesur yazılarınla sizi tebrik ediyorum peki mesala Erzurumun bir kac ilçesi makam araçlarıyla Sabah akşam Erzuruma gidiş geliş yapiyor bu yazık günah değilmi madem o ilçeye tenezzül etmiyordun neden orya başkan oldun orda ikamet edenler insan değilmi bu nasıl tasarruf tedbirleri teşekkürler

  • gurbette bir çırçırlı 29 Nisan 2024 11:22

    Böylesi bile isteye memleketine, milletine, kamu malına zarar verip suistimal eden ahlaksızlara selam vermek, sohbet etmek hatta aynı sofraya bile oturmak suistimali yapan kadar günahına ortaktır. YAŞATMAYIN ERZURUM 'DA KOVUN DIŞLAYIN DEFOLUP GİTSİNLER.

  • AZİZİYELİ 29 Nisan 2024 10:38

    Kaybeden aziziyeli olacak diyorsun. Aziziyelinin ne suçu var. Gerek büyükşehir gerek ilçe belediyesi insanlara hizmet etmekle mükelleftir. Sekmen efendi elinin tersiyle itekleyeceğine yeniden kazanması için aziziyeye daha çok hizmet etmesi gerekiyor. Ha şu yönüde var ki zaten Orhan döneminde aziziyeye herhangi bir yol yatırım temizlik gibi hizmetler yapılmıyordu. Varsın YRP dönemindede yapılmasın aziziyeli olarak tozun pisliğin çakırın çukurun içinde yaşamaya alıştık.

  • Dadas 29 Nisan 2024 09:42

    Soracağına inanıyor musunuz devletin malı deniz yemeyen keriz sözünün gereğini yapmayan siyasi var mı var mı öyle babayiğit. Namaz kılıp müslüman olduğunu söyleyen siyasiler o omuzlarında yaptıklarını yazan ağızdan çıkan her sözü yazan kiramen katibi melekleri ahireti hesap gününü unutuyorlar ya da gerçek manada inanmıyorlar. Ama unutulmaması gereken binlerce işsiz insanın yetimin insanların hakkı ben dahil ilahi adalet terazisinin kurulacağı günde alınacak öncelikle Mayıs 2022 de 182 mhrs de çalışırken türlü bahanelerle ihaleyi kazanan şirkete geçişe engel olan şirket yöneticilerinden...