Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2009 01:39

Saadettin Aydın'dan eğitime dost eli!..

Saadettin Aydın'dan eğitime dost eli!..
AK Parti Erzurum Milletvekili aadettin Aydın'dan ziyaret ettiği Dost El Derneği'ninbundan sonraki eğitim çalışmalarına destek olacağını açıkladı.

Erzurum Ajans-Dar gelirli ailelerin çocuklarının Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Erzurum'da açtığı okuma salonlarında elde ettiği başarılar birçok çevrenin takdirini kazanıyor.

Dost El Derneği'nin davetlisi olarak Mahallebaşı'ndaki Nenehatun Okuma Salonu'na ve dernek binasına gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın üyelerle görüştü.

Okuma salonları hakkında bilgi alan Milletvekili Aydın, eğitim gören çocuklarla da sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Ünal Şahin, okuma salonlarında 3 yılda dar gelirli ailelerin 310 çocuğunun fen, öğretmen, anadolu ve meslek lisesini kazandığını açıkladı.

Dost El'in açtığı okuma salonlarının Erzurum'un başarı çıtasını yükseltmeye katkıda bulunduğunu anlatan Şahin, gönüllü eğitimciler ile ücretsiz ders anlatıldığını belirterek, "Okuma salonlarında 3 yıl içerisinde 2 bin 250 öğrenci eğitim gördü. Okuma umudu olamayan dar gelirli ailelerin başarılı çocukları okuma salonlarda önemli başarılara imza atıyor. Şu an Mahallebaşı, Yunus Emre, Yenişehir, Sanayi, Şükrüpaşa semtleri ile Tekman, Karayazı, Uzundere ve Şenkaya ilçelerinde olmak üzere 9 okuma salonu bulunuyor. Bu yıl 2 bin öğrenciye eğitim hizmeti vermeyi amaçlıyoruz." dedi.

Derneğin başarılarından memnun kalan Milletvekili Saadettin Aydın ise okuma salonlarını her fırsatta ziyaret edeceğini kaydetti.

Siyasetten önce eğitimcilik dönemlerine değinen Aydın, öğrencilerin yetişip bir yerler gelmesinden bir eğitimci olarak mutlu olduğunu dile getirdi.

Eğitim konusunda her türlü çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Aydın, eğitimci olarak, bu tür faaliyetlerinin destekçisi olacağını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.