Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2010 13:22

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da!..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da!..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 12 Eylül'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen ve Cumhurbaşkan ıAbdullah Gül tarafından onaylanan anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma gidileceğini belirterek 12 Ey

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 12 Eylül'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma gidileceğini belirterek 12 Eylül 1980'den kalma darbe kalıntıları bulunan anayasanın değişeceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum Valiliği'nde yaptığı açıklamada anayasa değişikliğine değindi. Meclis'te (TBMM) uzun bir çalışma sonrasında anayasayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir süreç yaşandığını vurgulayan Bakan Akdağ, "Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, halkın iradesinin kuvvetlenmesi anlamına gelecek değişikliklerin halk oyuna sunulması için TBMM'de karar verildi. Aslında bu görüşmeler sırasındaki tartışmaları şöyle bir gözle görebiliriz. Biz iktidar partisi olarak halkın
karşısına getirmek için bu değişiklikleri mücadele ettik. Meclis'te grubu olan diğer üç parti ise bu değişiklikler halkın karşısına gelmesin diye mücadele etti. Manidardır" dedi.
YSK'nın 12 Eylül tarihinde referanduma gitme kararı aldığını belirten Bakan Akdağ, "12 Eylül'de referanduma gidilecek. Bu tarih de manidardır. 12 Eylül 1980'de Türkiye'de bir darbe yaşanmıştır. İşte bu anayasa değişikliği aslında bu darbeden sonra darbe anayasasının kalıntılarını ortadan kaldıracaktır. Halkın anayasasına şiddetle ihtiyaç var. 12 Eylül'de inşallah bu husustaki anayasa değişikliği halkın iradesini yansıtacak şekilde gerçekleşecek" diye konuştu.

Son bir haftada Türkiye'de çok önemli işlere de imza atıldığını ifade eden Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de çok iyi işler oluyor. Rusya ile yapılan anlaşmalar, nükleer anlaşmalar. Gerçekte bunlar çok büyük işler. Bunlar gündelik siyasetin dedikoduların biraz gölgesinde kalıyor. Gerçekten memlekette çok güzel işler oluyor."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.