Bölge Haber Girişi : 05 Ekim 2011 12:29

Sağlık Bakanlığından yeni istihdam!..

Sağlık Bakanlığından yeni istihdam!..
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında Erzurum'da çağrı merkezinde çalışan personel sayısının ekim ayı sonu itibariyle bin 400'e çıkacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında Erzurum'da çağrı merkezinde çalışan personel sayısının ekim ayı sonu itibariyle bin 400'e çıkacağını söyledi. Doç. Dr. Vançelik, ilde Sağlık Bakanlığı bünyesinde Erzurum'da firma elemanı olarak 3 bin 400 kişiye istihdam sağlandığını da açıkladı.

Doç. Dr. Vançelik, MHRS kapsamında Erzurum'daki çağrı merkezlerine yarın yapılacak kura çekimiyle birlikte ekim ayı sonuna kadar 400 kişinin daha alınacağını ve bu sayıyla birlikte çağrı merkezi çalışan sayısının bin 400'e ulaşacağını ifade etti. Yıl sonuna kadar bu sayıyı bin 800'e çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Doç. Dr. Vançelik, ilde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan temizlik, güvenlik ve yönlendirme firma elemanı sayısının ise 2 bin olduğunu vurguladı. Bakanlığın Erzurum'da toplam 3 bin 400 kişiye istihdam ortamı oluşturduğunu belirten Sağlık Müdürü Vançelik, bunun işsizlik yaşanan bir şehir için önemli bir rakam olduğunu dile getirdi.

MHRS sisteminin 23 Şubat 2010 yılında hizmete girdiğinin altını çizen Sağlık Müdürü Vançelik, "Geçen süre içerisinde 169 bin kişi randevu alarak hastaneye gitmiş. Bu rakam toplam muayene oranının sadece yüzde 7'si. Bu da çok düşük bir rakam. Erzurum'da Bölge Eğitim Hastanesi'nde günde 4 bin 500; Palandöken Devlet Hastanesi'nde ise 2 bin kişi muayene oluyor. Vatandaşımız muayene için hâlâ sıraya giriyor. Hâlbuki 182'den randevu alıp gitse bekleme sorunu olmayacak. Randevu oranını artırmamız lazım." ifadelerini kullandı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.