Erzurum Haber Girişi : 14 Ocak 2014 12:30

Sağlık Kampüsü'nün ihalesi yapıldı

Sağlık Kampüsü'nün ihalesi yapıldı
2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın aldığı kararla durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının ihalesi 10 Ocak 2014 tarihinde yeniden yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Çat yolu üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ve müteahhit firmalardan birinin yasaklı duruma düşmesiyle 2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın aldığı kararla durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının ihalesi 10 Ocak 2014 tarihinde yeniden yapıldı.

İnşaat alanında yapılan tasfiye çalışmalarının yanı sıra ayrıca mevcut olan hastane projesine Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Halk Sağlığı hizmet binası, Genel Sekreterlik hizmet binası, 2 adet 1300 kapasiteli otopark, kreş binası ile Erzurum için hizmet verebilecek üst seviyede konferans salonunun projeye eklendini kaydeden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, önümüzdeki Nisan ayı başında inşaatın tekrar başlayacağını bildirdi.

Erzurum'un sağlık alanında bölgenin lokomotifi olduğuna dikkat çeken ve gerek yurt içi gerekse komşu ülkelere sağlık alanında önemli hizmetler verecek olan yeni sağlık kampüsünün tamamlanması için yasal prosedürlerin devam ettiğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

"Bilindiği üzere yapımı devam etmek üzere iken, müteahhit firmalardan birinin yasaklı duruma düşmesi sonucunda inşaatı durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatı, daha önce de açıklamış olduğumuz gibi Sağlık Bakanlığımız tarafından yeniden ihale sürecine alınmış olup, 10 Ocak 2014 tarihinde Ön Yeterlilik İhalesi yapılmıştır. İhaleye 17 firma katılmış ve 40 gün yasal değerlendirme süreci yaşanacaktır. Ardından, 10 gün içerisinde nihai ihaleye çıkılacaktır. Böylece Erzurum'un inşaat sezonu olan Nisan ayında inşaata tekrar başlanacaktır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.