Bölge Haber Girişi : 07 Ocak 2013 22:02

Sakaryalı izciler Sarıkamış'ta

Sakaryalı izciler Sarıkamış'ta
Türkiye İzcilik Federasyonu'nun 'Dedeceğim Ben Geldim' adıyla bu yıl 8'incisini düzenlediği “Allahuekber Şehitlerini Anma” kampına Sakarya Gençlik ve İzcilik Kulübü de katıldı.
Erzurumajans-Türkiye İzcilik Federasyonu'nun 'Dedeceğim Ben Geldim' adıyla bu yıl 8'incisini düzenlediği “Allahuekber Şehitlerini Anma” kampına Sakarya Gençlik ve İzcilik Kulübü de katıldı.

Liderlerinden oluşan 5 kişilik grup Allahuekber Dağları'nda şehit olan 60 bin askerimizin anısına Sarıkamış’a giden Sakaryalı izci liderleri, zor hava şartlarına aldırmadan şehit diyarında 2 gece kamp kurdular.

Sakarya Gençlik Kulübü Başkanı Mükremin Ay faaliyet ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “150 kadar seçkin izcinin katıldığı 2 günlük konaklamalı zorlu faaliyette Gaziler Köyünün yaylalarından geçen askerlerimizin intikal rotasından zorlu kış şartlarında yürüyerek onların yaşadıklarını bir nebze de olsa anlamak istedik” dedi.

Erzurum Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler Köyü'nden yaklaşık 16 kilometre yürüyerek Allahuekber Dağları'nın doruklarına çıktılar. Yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kampta kalan izciler, titreten soğuğa rağmen şehitlikte namaz kılıp dua ederek, şehit atalarını anmanın onurunu yaşadılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.