Şampiyon kadrodan bazı futbolcular Büyükşehir Belediyesi'ni mahkemeye verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019-2020 futbol sezonunda Süper Lig’e çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un teknik kadro ve futbolcularına toplam 500 Cumhuriyet Altını ödül verilmesi kararını aldı.

 

Ancak geçen zaman içinde ne teknik kadroya ne de futbolculara ‘altın ödül’ verilmedi. Bunun üzerine bazı futbolcular, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 18 Ağustos 2020 tarihinde aldığı kararı gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu.

 

Mahkemenin Büyükşehir Belediyesi’nin aleyhine sonuçlandığı öğrenilirken, antrenör Dünyacan Çiçekverdi, “Öyle bir alacağımız var doğru ama ben ödeme almadım. Sözleşmem dışında yazan hiçbir para da almadım. Zaten Pandemi dönemiydi ki, yüzde 10 kesik bir şekilde almıştım. Belediye kararı bende de var ama altın almadım sözleşmem de ne yazıyorsa onu aldım” dedi.

 

 

Kulübü şampiyon yapan Teknik Direktör Mehmet Özdilek ile Antrenör Veysel Cihan da böyle bir ödül almadıklarını kaydederken, futbolcu İbrahim Akdağ da “Ben ödül falan almadım yalnız konuyu takip ediyor, mahkeme kararını bekliyordum” diye konuştu.  

 

Bu arada Meclis kararının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kulübe ödeme yapıp yapmadığı, ödeme yapıldıysa da kulübün ‘ödül altını’ futbolculara neden vermediği merak konusu oldu.

 

 

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi aleyhine sonuçlanan karardan sonra mahkemeye başvurmayan teknik kadro ve diğer futbolcuların da kararı emsal göstererek, haklarını talep edecekleri öğrenildi.

 

Öte yandan 2020 yılında Cumhuriyet Altınının tanesi 3 bin 11 lira iken, 2024 yılında 15 bin 604 liradan satışa sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi ya da Erzurumspor FK, bu ödemeyi yapması halinde yasal faiz olmadan 7 milyon 802 bin lirayı gözden çıkaracak. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

İŞTE O MECLİS KARARI

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • misafir05 Mayıs 2024 19:05

    Söz verdilerse vermeleri lazım vermeyeceklerse söz vermeselerdi

  • Ali buradamısın02 Mayıs 2024 11:18

    Kimin parasını kime veriyorlar ? Bu futbolcu arkadaşlar zaten dünyanın parasını almadılar mı e tamam işte işinizi yapmışsınız birde garip gürabanın hakkına niye göz dikiyorsunuz? Gerçi suç futbolcuda değil onlara bu kadar parayı kendi ceplerinden veriyormuş gibi karar çıkaran belediye meclisinde. Madem söz vermişler o gün kimler bu karara onay vermişse ceplerinden versinler. Bu futbol takımına 10 senede ne kadar belediye ve şirketlerinin bütçesinden para aktarılmış vatandaşın bilmesi gerekiyor.