Bölge Haber Girişi : 17 Şubat 2011 14:25

Sanayi sitesinin mucidi!..

Sanayi sitesinin mucidi!..
Erzurum'da Oltu Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan Mikail Koçak, yaptığı son icatla Oltu Taşı imalatçılarına büyük bir kolaylık sağladı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Oltu Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan Mikail Koçak, yaptığı son icatla Oltu Taşı imalatçılarına büyük bir kolaylık sağladı.

Sanayi esnafı arasında adı 'mucit'e çıkan ve 4 çocuk babası olan Mikail Koçak (46), 24 yıldır parkinson hastası olmasına rağmen çok çeşitli icatlara imza attı. Daha önceleri günlük yaşamını kolaylaştırmak için bir takım icatlar yapmak zorunda kaldığını dile getiren Mucit Mikail Koçak, icatlarına kendisi kullanmak üzere bir baston yaparak başlamış. Sanayi esnafı ve kendi işinde kolaylık sağlamak üzere otomatik kaynak yapan bir alet daha icat eden Koçak, şimdide Oltu Taşı imalatçılarının taşı işlemelerini

kolaylaştırmak üzere bir alet icat etti.

Oltu Taşı imalatçısı İhsan Çelik, Koçak'ın yaptığı makinayı Oltu Taşı üzerinde denediklerini ve oldukça güzel bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Özellikle seri taş işlemesinde büyük kolaylık sağlayacağını düşündüğü makinadan tüm Oltu Taşı imalatçılarının rahatlıkla faydalanabileceğini aktaran Çelik, "Oltu Taşı üzerinde denediğimiz makinadan oldukça iyi bir netice aldık. Gerek zaman gerekse kalite açısından fevkalade bir sonuç ortaya çıktı. Ustamızın eline ve emeğine sağlık." dedi.

Mikail Usta'nın icatlarına alışkın olduklarını dile getiren sanayi esnafından Ömer Macit ise, "Mikail Usta gibi değerlere her zaman sahip çıkılmalı ve destek olunmalı. Mucitlik, öyle herkese has bir özellik değil. Tamamen Allah vergisi bir durum" şeklinde Mucit Koçak'a destek verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.