Siyaset Haber Girişi : 25 Ekim 2018 10:50

Sayıları artırılıp öncelik verilecek

Sayıları artırılıp öncelik verilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta partisinin kadın kolları genel başkanlığının düzenlediği değerlendirme toplantısına katılarak, “Kadınların siyasette daha aktif yer alması gerektiğini“ vurgulamıştı.
Erzurumajans-Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel yönetimlerde kadın adayların sayısının artırılması talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, AK Parti’de Kasım ayında başlayacak olan aday adaylığı sürecinde, kadınların daha fazla aday olması teşvik edilecek. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi kadınların adaylık ücretleri diğer adaylara göre daha düşük tutulacak.

DETAYLI DEĞERLENDİRME

Aday belirleme süreçlerinde de kadın adaylara öncelik verilecek. Mülakat sürecinde kadın adayların projeleri ve yapmayı hedefledikleri çalışmalar daha detaylı değerlendirecek. Halkın gönlünü kazanacak isimler aday olacak.

DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ

Aday belirleme sürecinde de kadın adaylar öncelikli olarak değerlendirilirken; belediye başkan yardımcılardan da en az biri kadın olacak. Ayrıca, belediye meclis üyeliklerinde de kadınların sayısı bir önceki döneme oranla artırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kadınlar kentlerin yönetiminde de söz sahibi olacak.

Damla Peker/Türkiye Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.