Seçim yolunda...

Seçim yoluna gireli epey oldu. Ya bismillah, diyerek kontak çevirip şöyle bir ara gazı verdikten sonra yola koyulanların ilk kilometrelerde dikkatli ve hevesli olacakları garantidir.

Yani kurallara uyar, seksenle gidilecek yerde yüz yirmiyi basmazlar; ancak yol aldıkça arabalarında dinledikleri müziğin türüne göre aşka gelip hatalı sollama yapacakları da kaçınılmazdır.

Bizler de izlediğimiz kadar izlenimlerimizi gizlemeden buradan aktarmaya çalışacağız. Falanca kişinin daha önceden şöyle bir kazası vardı, filanca kişinin bir zamanlar şöyle bir belası vardı, diyerek geçmişi de karıştırıp anlatacağız.

Falcılık yapmadan, doğrudan sapmadan ve araştırarak ve de birilerini konuşturarak düşüncelerimizi duyurmaya çalışacağız.

Mesela bu yazıda şöyle başlayabiliriz: Efendim, bir parti temayül ( bunun Türkçesi eğilimdir; yani fikrin ve tercihin göstergesidir) yoklaması yaptı. Bir şey bilmesek de bildiğimiz şu var ki; bu tür yoklamaların partilerde aslı astarı yoktur. Çünkü, sözde oylar bir çuvala girer ve doğru o partinin genel merkezine gider (ya da gidermiş). Ancak önemli olan şu; daha çuvallar açılmadan o partinin eğilim yoklamasının isimleri belli olur. (olurmuş!)

Hanımefendiler ve beyefendiler! Bu öyle kolay bir şey değildir ve kimse bu algıya aldanmaz; ama birinci ve ikinci ve de üçüncü çıkartılan şahsiyetler hemen lacivert elbiselerini hazırlarken "Ankara'ya bekleriz," diye veda konuşmalarını da yaparlar. Çünkü; çuvalın cinleri, çuvalın içinden tercihleri sayarak bağırmıştır. Falanca isim bilmem kaç oyla birinci! İkinci şu, filanca isim ise çuvalda eriyip gitmiş!

Ve genel merkez de "madem ki siz öyle buyurdunuz, sizin sözünüzü yere mi düşürürüm a benim güzel cinlerim," diyecek sanki!

Yok böyle bir şey! Geçen seçimlerde de gördük. Bu yazının konusuna konu ettiğimiz Erzurum AKP eğilim yoklamasında kimlerin ruh ikliminin değiştiğine şahit olduk.

Ne demişti AKP Genel Merkezi.
Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur!

Ve de o olmuştu.
Yani şimdi kimse ne açılan çuvala ne de açılmamış çuvalın içindeki cinlere bel bağlamasın.

Bazı tahminler çok güzel hareketler olabilir; ama mizahın da bir haddi vardır değil mi yani!

Seçim yoluna girmiş bir Türkiye'nin geçim derdindeki seçmenlerine şimdilik şunu söylemek gerek.
Sürpriz isimlere ve sürpriz sonuçlara hazır olun!
Bu Erzurum için de geçerli, ülkenin geneli için de!
Yok, bir şey bildiğimden değil; benim cinlerle de işim olmaz, hinlerle de!
Sadece" bu halkın ne zaman, ne yapacağı belli olmaz," düşüncesine inandığımdandır.

Evet, seçim yoluna girdik.
Bu yolun kimi yolcuları sekiz silindir arabasıyla tam gaz ilerleyerek Ankara yollarında direksiyon sallarken, kimileri de oto stop yaparak bu yorucu yolu bitirmeye çalışacak.

Biz de çalışacağız.
Doğruya doğru, eğriye de eğri, diyerek ve de tarafsız olarak izleyerek söyleyeceğiz söyleyeceğimizi.
Ey ahali, duyduk duymadık demeyin, diye ünleyerek duyduklarımızı paylaşacağımızdan hiçbir kulun kuşkusu olmasın gayrı.
Hele bekleyin bakalım!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.