Seçmen goygoyculuğu yapıyoruz...

İktidara oy vermeye devam eden seçmen siyasi iktidarın yanlışlarını bilmiyormuş, Başbakanın hata ve kusurlarını görmüyormuş onun için oy veriyorlarmış, diyen rakipleri aslında kendilerini kandırıyorlar.

Diğer bir ifadeyle seçmene sen bu yanlışları, haksızlıkları bildiğin halde oy vermeye devam ediyorsun, deme cesareti gösteremedikleri için rol yapmaya devam ediyorlar. İnanmadığı halde seçmene yapılan güzellemelere "Goygoyculuk" denir.

Duyarlı, çok bilinçli, haksızlıklara tepkili, hırsızlığa müsamaha göstermeyen, yalancıyı sevmeyen, ayrımcılığı affetmeyen, zalime karşı koyan, herkes için adalet isteyen, hukukun her zaman üstün olmasını savunan, adil paylaşımdan yana olan, bizden sizden ayrımına girmeden bütün yurttaşları kucaklayan, güce tapınmayan, ulvi değerleri ön plana çıkaran bir seçmen yapımız varmış gibi davranan bir muhalefet kanadı var. İşin aslını herkesin bilmesine rağmen, başka bir malzeme olmadığından goygoya devam...

Bana katılmayanları duyar gibiyim. İtiraz seslerini duyuyorum. Farz-ı muhal diyerek irdeleyelim;

Cemaatle Erdoğan'ın kavgasında Erdoğan bu durum iktidara karşı darbe girişimidir demese, direk olarak ben cemaati kullandım, ülkede vesayet tehdidi oluşturan askerleri dağıttım, bunun için de cemaatçiler ne istediyse verdim, işim bitti daha niye iktidarımı bu Haşhaşiler ile bölüşeyim ki, zaten bunları(Nurcuları) eskiden beri sevmezdik onlarda bizi sevmezlerdi? Fırsat bulduk kullandık şimdi de sırtımızdan attık, dese; ne değişirdi?

Kaç kişi 30 Mart seçimlerinde oyunu değiştirirdi? Mehmet Kırkıncı ekibi bile değiştirmedikten sonra...

Farz-ı muhal sorulara devam edelim; Oğlu Bilal'le konuşmaları, paraların sıfırlama işlemleri için montajdır demese de; Evet evimde çok miktarda dolar var. Oğluma onları münasip yerlere koy dağıt dedim, suç mu?  

Devletin parasını mı çalmışım?

İspat edemeyen şerefsizdir, namussuzdur. Koskoca Başbakanın parası olmaz mı?

Oğlumun gemileri tıkır tıkır çalışıyor,Berat oğlumun gemileri denizlerde mal taşıyor. Kızım Sümeyye'nin aldığı danışmanlık ücretinin Ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

Bilal oğlumun birçok işi var, damadım milyar dolarlık işlerle uğraşıyor. Benim param olmayacak da kardeşi inşaat bekçiliği yapan CHP'nin genel müdürü Kılçdaroğlu'nun mu parası olacak dese, aldığı %43 oy'un kaçı eksilirdi?

Eksilmezdi, fark etmezdi halkımız bunları bilmediği için mi Tayyip Erdoğan'a oy veriyor sanıyorsunuz çoğu itiraf etmekten çekinmiyor bile "olsun çalıyorsa çalışıyor ya" diyerek!

Ben Gürcüyüm, karım Arap dedi oyları azaldı mı ki, ben Türküm dediği zaman oyları çoğalsın?

Farz-ı muhal deseydi ki; Allah insanları kavim kavim yaratmıştır, hiç bir kavmin diğerine üstünlüğü yoktur, insan atasını, babasını seçemez. Benim dedem Yahudiymiş, ana tarafımda Rumluk ve Ermenilik varmış. Ama Allah'a şükürler olsun ben Müslümanım, deseydi oylarında eksilme olur muydu?

Milliyetçiliği ayaklar altına aldım, dediğinde daha önce oy veren kaç kişi oy vermekten vazgeçti ki?

Apo'yla görüştüğümüz söyleniyor bunu ispat edemeyen şerefsizdir, namussuzdur demese de; Apo'yla görüşüyorum, sayın Abdullah Öcalan beyefendiye Oslo'da bir takım sözler verdim, analar ağlamasın diye PKK'nın taleplerini yerine getireceğim dese kaç kişi oy vermekten cayardı?

Defalarca söylediği yalanları her seçim mahallinde açık seçik ortaya koydular, inkar eden bile olmadı oyları azaldı mı?

Halkımıza sorsan yalan söyleyeni sevmediğini söyler, Allah yalanı sevmez diye vaaz vermeye başlar,

Demem o ki; muhalif kesimin bilip de AKP'ye oy veren halkımızın bilmediği şeyler varmış da bilgisizlik nedeniyle oy veriyorlarmış tezi doğru değildir.

Ahalinin bilmediği yok her şeyi biliyor ve bile bile oy veriyor. Bunu açıkça söyleyemeyen muhalif kesim halkımıza şirin görünmek için gerçeği saklayarak olaya başka anlamlar yüklemenin derdinde. Seçmen goygoyculuğu tam da budur.

Gerçi muhalefetin yapabileceği başka bir şey de yok. Vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.