Türkiye Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 14:16

Şehit polislere tören

Şehit polislere tören
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen iki polis memuru için Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini hatırlatarak, "Bizim de bulgularımız o yönde" dedi.
Erzurumajans-PKK'lı teröristlerce şehit edilen polisler Okan Acar (24) ve Feyyaz Yumuşak (25) için bugün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de katıldı. Bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Öztürk ise "Ülkenin birliği bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Şehitlik makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır.

Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken tekrar milletimize ve ailelerimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Öztürk, cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada ise saldırıyı PKK'nın üstlendiğini hatırlattı ve "Bizim de bulgularımız o yönde" dedi. Bakan, Suruç saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın kardeşinin de saldırı hazırlığında olduğu iddialarıyla ilgili soru üzerine ise, böyle bir istihbarat almadıklarını ama şüphelinin arandığını ifade etti.

Şehitlerin cenazeleri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Kırşehir ve Niğde'ye gönderildi.

ŞEHİT POLİSLERE TÖREN



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.