Sekmen ağabeyi! Hazmetmem için bana da biraz zaman tanı!

Hoş sadece iktidar partisine değil, hiç bir partiye üyeliğim olmadığından, sadece bir 'seçmen' sıfatıyla başından beri rahatsız olmuşluğum vardır Erzurum dışında yaşayan biririn belediye başkanlığı yapacak ya da yaptırılacak olmasına!

Hadi koca koca arkadaş ve ağabeylerimizin temayül-memayül hikayeleriyle 'hele orda dur!' denilip durdurulmalarını bir yerde 'çok da bana tın!' deyip kabullenebilirim ama, tamamen bir 'yaptım oldu' düşüncesiyle hareket edilip yaşadığım şehire, bana hiç dokunmayan birinin dayatılması, zaten en kötüsü de, kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor!

Say ki, o günahsız, sadece Erzurumpor'a destek olmak için yöneticilik yapma bahtsızlığını yaşayan ve de bugün haciz şoku ile karşılaşan Erzurumsporlu eski idareci arkadaşlarımızdan biriyim!

Ve zaten onca olumsuzluklar ile koyun koyuna yaşadığım 'moralini arayan' bu şehirde kendimi biraz daha kötü hissetmeme vesile olan şey ne ise, bari rahat bırakın da itiraz edeyim az biraz..

***

Özellikle bir anda Sekmenci kesilen ve bana dahi 'atar' yapmaya başlayan o zevata sözüm!

Siz bilmezmisiniz, dertli söylegen olurmuş!

Bilirim buluverdiniz şıppadanaktan yeni bir damar..

Kan alacaksınız, olacak elbet o kadar!

Benim oyum 'ortalığın malı' mı, dikkate almazsınız?

Neden 'sende sus' der durur, ha bire atarın yanında 'ayar' da yaparsınız bana?

Çocuk muyuz ya da?

Hadi siz uyumlu iyi çocuklar olabilirsiniz, hiç değilse bırakın bari azıcık ucundan ben rahatsız olayım, kızayım, bağırayım...

Hatta sizin yerinize de kötü olayım!

Gerçi yapacağım şey karanlığa ateş açmaktan farksız değil ancak, 'Kafası çalışmazdı böyle şeylere, ama hiç değilse geyretliydi' desinler bari!

O kadar da olsun yani!

***

Mehmet Sekmen ağabeyi..

Siz de bilirsiniz ki ne tapulu arazinizde gece kondu yapmışlığım, ne de sülalenizden herhangi bir kız kaçırmışlığım yoktur!

Hatta beni görseniz de tanımaz, hele de o an sırıtıyorsam, yanınıza yaklaşıp yakınını belediye başkan adayı ya da meclis üyesi yaptırmak isteyenlerden biri diye de sanabilirsiniz!

Yok ağabey..

Şehrimin mahalli idareciliğine soyunmanıza, en azından acım ve tatlımla hiç birarada olmamışlığınızdan dolayı adaylığınızı hazmetmeyi bir türlü 'becerememiş' biriyim ben sadece..

***

Belki yarın ben de sizi kabullenir, anlar, hatta 'iyi ki sizi lütfetmişler' de diyebilirim!

Belli olmaz ağabey.

Dermiyim, derim!

Ama biraz zaman verin bana da..

Ben halen daha oradayım!

Belki biraz zaman alacak ama inan ağabey, sizi benim de kabullendiğimde, göreceksiniz bak, benim de ne efendi bir çocuk olduğumu!

Gerçi benim işim de değil ama belki (kazanmışsınız ya zaten) Belediye Basın Bürosu'nda o efendiliğim sayesinde iş bile verir, sizi daha çok sevmeme katkı da sağlarsınız!

Ama dedim ya ağabey..

Ben belki de dediğiniz gibi şaha kaldıracağınızı görmeyen kör, mutluluğun resmini çizmenize sağır, 'fıstige kalkmış' bir meczubum!

Olup bitenleri 'es' geçemiyorum!

Başkalarını bilmem de, benim şahsı vicdanım 'SOS' veriyor!

Geleceksen de alıştıra alıştıra gel!

Sizin zamanınız çok elbet, beklersiniz ya da beklemezsiniz, ama benimki biraz zaman alabilir!

Başkaları o zamanı bulmuş, alışmaya başlamışlar da olabilir.

Ama benim için dedim ya, biraz daha zaman lazım!

Hem de bayağı bir zaman!

---

NOT 1: Dönemin Maarif Bakanı demiş ya. ''Şu okullar olmasaydı memleket ne güzel idare edilirdi'' diye. Herhalde şu Yakutiye olmasaydı ne güzel ilçe belediye başkan atamaları yapılırdı diye deniliyordur bu sıralar! Ben halen daha merakla bekliyorum, Yakutiye adayı kim olur, peşine ne olur?

NOT 2: AK Partisi adayı Mehmet Sekmen, beraberinde farklı farklı isimler ile her an her dakika bir yerlere ziyarete filan giderken, MHP adayı Kamil Aydın'dan en azından 3 gündür ne yapıyor, ne ediyor, bilemiyorum! Yok eğer Aydın ve taraftarları 'Sekmen'in ihtiyacı var. Elbet kendisini tanıtmak için gitmek zorunda' diyor ve bu havadaysa, daha diyeceğim fazla bir şey de olmaz!

NOT 3: Erzurumspor'un profesyonel ligdeki ilk golüne imza atan oyuncu olarak Erzurum spor tarihinde isim yapan Erkan Şengöz'ün annesi vefat etti. Cenazesi İstanbul'da kaldırılan merhumeye Allah'tan rahmet, Erkan ve Haluk Şengöz ağabeylerim ile yakınlarına başsağlığı dilerim..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MUZAFFER ŞAHİN İSPİRLİ 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat bey belliki sizi rahatsız etmişler ki bu yazıyı yazmaya ihtiyaç duymuşsunuz. Siz daha iyi bilirsinizki yel kayadan bir şey götüremez,siz de benim gözümde hep kayasınız ve öyle kalacaksınız benim abim VEDAT ca kalın sevgi ve muhabbetle selamlar. erkan bey ve haluk abiyede sabır,merhume yede rahmet diliyorum ALLAH mekanını cennet eylesin.

  • ömer faruk sağlam 01 Ocak 1970 02:00

    abi yuzyuze görüşemesk de yazılarını zevkle takip ediyorum selamlar yan komşun :)