Sekmen için 'veda vakti' dersek!

 

Seçimlere yedi ay kaldı ve kulisler hareketleniyor.

 

Bir an için Ankara’yı şimdiden su yolu yapanların, AK Parti Genel Merkezi’nde mesai geçirenlerin ‘Erzurum’a hizmet’ aşkıyla yanıp tutuştuklarını düşünürsek (!) “daha çok var, ne kulisi” demeyin.

 

Onlar erkenci olunca kulisler de boş durmuyor.

 

Büyükşehri sona bırakarak başlayalım çünkü asıl kazan ‘şimdilik’ ilçelerde kaynıyor.

 

Her ne kadar aday çıkarıp çıkarmayacakları henüz belli olmasa da MHP’nin merkez ilçelerden birini istediği yüksek sesle konuşuluyor.

 

Bu noktada AK Parti’nin tavrı net olacak gibi! “Merkez ilçeler hariç yine kuzey tarafından (İspir) sizin olsun” diyebilirler.

 

Yalnız bu seçimlerde MHP’nin bununla yetinmeyeceği çok net.

 

Öyle ki, ‘ittifak ortağı’ diye aralarından su sızmıyor diye düşünmeyin! Belediye meclislerinde birbirlerine düştüklerini bilmeyen yok. Haliyle MHP, Erzurum’da kundağı yere vurabilir.

 

Tabi genel merkez ‘durun’ deyinceye kadar!

 

Bu sonraki mesele… Biz öncesinde Aziziye’ye bakalım.

 

İlçe sakinlerinden gelen tepkilere bakarsak artık rutin belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremeyen Muhammed Cevdet Orhan’ın aday gösterilmeyeceği ‘ciddi’ şekilde konuşuluyor.

 

Borç batağında olduğu bilinen belediyeyi ve de kendini, ürettiği ‘domates’ ile gündemde tutmaya çalışan başkan Orhan’ın çabaları sonuç vermeyeceğe benziyor.

 

Kaldı ki, genel merkez desteğini kaybettiği konuşulan Orhan’a vekillerin de sıcak bakmadığı, yerine net olmasa da ‘üç isim’ belirlendiği söylentiler arasında.

 

Başkan Orhan üçüncü dönemini görmek için her türlü kozunu oynarken, aynı şekilde AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu da kartlarını masaya sürmüş durumda.

 

Milletvekilliği ve İl Başkanlığı hayal olunca gözünü belediye başkanlığa diken Ömeroğlu, Palandöken’i adeta dantel gibi işliyor!

 

İlçe başkanlığı sayesinde ticarette ‘hatırı sayılır’ bir yer edinen ayrıca Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’nın desteğiyle başta ‘ihale’ler olmak üzere birinci derece akrabalarını kadro sahibi yapan Haktan Ömeroğlu’na, vekillerin ‘hiçbir şekilde’ destek vermeyeceği kulislerde konuşuluyor.

 

Daha önce da yazmıştım; siyaseti kendine yontmasını iyi bilen bir isimdir Ömeroğlu. Tabi il başkanlığında görev süresi de doluyor, haliyle ‘son bir kez’ başkan olma hayali kurması kadar doğal bir şey olamaz.

 

Ömeroğlu’nu hayalleriyle baş başa bırakırken, Yakutiye Belediyesi kimin hayallerini süslüyor ona bakalım.

 

Burası için isim ve isimler yok değil hatta çok… Ancak sahne alabilmeleri Büyükşehir’de taşların yerinden oynamasına bağlı.

 

Şöyle ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesinde kurmaylarından büyükşehir belediyeleri hakkında rapor istediği biliniyor.

 

Özellikle ‘partinin kalesi’ konumundaki şehirlerle bizzat ilgilendiği bilinen Erdoğan’ın İçişleri ve Sayıştay raporlarını bu kez esas alacağı kulislerde yer alıyor.

 

Tabi tüm bunlar kriter olur mu, orası bilinmez ama Erdoğan’ın aralarında Erzurum’un da bulunduğu bazı belediyeler için ‘değişim’ sinyali verdiği genel merkezde dillendiriliyor.

 

Olur da, ‘Sekmen için veda vakti dersek’ adeta pusuya yatmış isimlerin başında İbrahim Aydemir geliyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayalini kuran Aydemir, 'sessiz ve derin çalışma'larını sürdürürken, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da boş durmuyor.

 

Genel merkezde ‘arkası sağlam’ dedikleri Uçar, mevcut vekillerin de desteğini almış gözüküyor. Başkent’te 'sinir ucu' bağlantılarıyla bürokrasiden sonra siyasette de ayağına yer eden Uçar, ‘şimdilik’ güçlü gözüküyor.

 

Ancaaak!

 

Büyükşehir burası… Her ne kadar borç batağında olsa da siyasi isimlerin ‘güç bende olsun’ diye iştahını kabartıyor.

 

Bu yüzden Mehmet Sekmen gibi ‘ithal aday’lar yakında boy göstermeye başlayacak, kamuoyunda bir yığın fotoğraf ve isim olacak.

 

Ve bir gerçek var ki; eğer rahat durur, kimse birbirini yemezse bu kez aday Erzurum’dan çıkacak.

 

Yoksa, ‘Mehmet Sekmen üçüncü dönemini görseydi daha iyi olurdu’ diyebilirsiniz!  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ALP ARAS 08 Eylül 2023 09:40

    İSABET OLUR...ERZURUM NE ZAMAN BİR ADAM GİBİ ADAM LA TANIŞACAK MEÇHUL TABİ..HALK TA HALA GELİŞİM YOK ..GÖÇ ÇOK..BAŞKA ŞEHİRLERDE DERNEK KURMUŞ ERZURUMLU LAR BOŞ BOŞ DEMEÇLERLE MEMELEKETİ ÖVÜYORLAR YAD EDİYORLAR TABİ BOŞ İŞLER ,YANLIZLAŞTIRDILAR ZATEN BİR HABERLER.KAMULAŞTIRMA ADI ALTINDA KALAN ERZURUMLU LARIN EVLERİNE YERLERİNE ÇÖKTÜLER.MİLLETTE ÇARESİZ..BAZILARI TABİ..ERZURUM MEVLAYA EMANET OLSUN NE DİYELİM..DAHA ÇOK ŞEY SÖYLENİRDE NEYSE..

  • İsmetinönü 31 Ağustos 2023 22:22

    Yorum yazanların ismi ile müsemma hepsi mezarcı isimleri

  • memet 29 Ağustos 2023 08:35

    kendi yeğeni osu busu git yeter. bu işi gerçekten adam gibi yapacak sağ da solda toprpil rant peşinde koşmayacak adam bibi bir adam lazım büyükşehrin başına ali korkut gelmeli. bu işi en iyi ali bey yapar

  • Haklı Seçmen 26 Ağustos 2023 17:42

    Mahmut Uçar gibi biri varken İbrahim Aydemir?i getirirlerse uçaktan inip sürünmek olur

  • HAKLI SEÇMEN 24 Ağustos 2023 12:44

    8-10 YILI AŞKIN GEREK ŞİRKETLERDE GEREK BELEDİYE İÇİNDE ÇALIŞIP KADRO ALAMAYAN YÜZLERCE PERSONELİN HAKKINI YİYİP KENDİ YANDAŞLARINA 6 AYDA KADRO VEREN SEKMEN ZATEN DİĞER DÜNYADADA BORÇLU OLACAK, DEVLETİN TÜM KAYNAKLARINI KULLANIP İŞ PERSONEL MAAŞINA GELİNCE ZAMANINDA BİLE ÖDEMEYEN SEKMEN ZATEN YANACAK,PALADÖKEN BELEDİYESİNİN PARK VE BAHÇELERLE DONATTIĞI YILDIZKENTİ ANA YOLLARI BÜYÜKŞEHİRE BAĞLI OLUP 4 YILDA 1 ASFALT DÖKEMEYEN SEKMEN ZATEN KAYBEDECEK

  • Dadaş 23 Ağustos 2023 22:11

    Kardeşim gerçekten bir isim vereyim mi erzurum için korkut başkan. Başka isim tanımam adam gibi adam

  • adnan kahveci 20 Ağustos 2023 09:21

    sadece merkez ilçeler ve büyükşehir değil bunun yanında siyasi hayatında ilk kez Çat belediyesini kazanan ak parti bu sefer kaybedecek gibi . zira mazhar özdemirin iddaları hala ortada duruyor . arif kılıçtan sonra belediye 8 yıl geriye gitti denilebilir. vatandaş şikayetçi . belediyenin imar plani bile düzgün olmadığından iki yıldır doğalgaz adam gibi bağlamadılar . en iyisi yerelde muhalefete vermek . zira oy alınamayan yerler hizmet görüyor.

  • Adem tezegül 18 Ağustos 2023 23:11

    Erzurum parça parça yediler yuttular birde nenehatunun makamına gidiyorlar giderken taş kesilesiniz inşallah. Bu ne belediyecilik bir metre sağlam asfalt atmadınız Mng önüne 3 defa asfalt attınız 1 hafta dayanmıyor. Yollar köstebek çukuru hergün terminal caddesinde kaza yolu genişletin. Olimpiyat parkında tekstil fabrikası kurulmuş hani millet bahçesiydi hani aile bahçesiydi parça parça yediniz koskoca fuar alanını. Ettiğiniz şey sizden çıksın tüm meleklerin insanların bedduası sizi tutsun. Hışıra gelediniz vurucuz vura.

  • halis demir 18 Ağustos 2023 17:04

    Bu şehirde valilik millet için değilmi. belediye başkanı hizmet için değil mi. rektörlük hizmet için değil mi. atlatma 1 olur 2 olur ama 50 tane olmaz. lütfen artık canımızı malımızı korumak için birseyler yapınız sayın vallim. sayın emniyet müdürüm sayın rektörünm sayın sekreterim lütfen bu atlatmaları kaldırınız. inanın çok çok zarar veriyor milli servet araçlar haşat oldu. hergün kaza hergün çarpma. ölelim mi sakat mı kalalım. bizler makam araçları içinde değiliz. yakıtımızı kendi cebimizden veriyorum senede4 defa mtv ödüyruz ve işimize gidemiyoruz. cimerede yazacağım bu hukuksuzluğu.

  • nihat özdemir 17 Ağustos 2023 19:51

    Bu rektöre birizi şu atlatmaların çok sert olduğunu söylemiyor mu yada kendi geçmiyormu, atlatmalar yüzünden tampon tampona bir sürü kaza oluyor

  • ahmet tekin 17 Ağustos 2023 06:56

    çomaklı ve Ömeroğlu soy isimli üniversiteli çalışanları araştırın. bakalım. üniversitenin 6 sene önceki araziyle şimdiki arazisi ne kadar araştırın. Üniversite kampüsüne girin bakın heryer pislik ve plastik atlatma rezaletten geçilmiyor. Üniversite tarihinde böyle rezalet durumlar görülmemişti. bu kampüs mü eğitim kurumumu yoksa arazi talan ettirme yerimi. Bir tane trafik ışığı yok. kavşaklara tabela yok sadece atlatma koyarak cahilce bir çözüm yapmışlar. bu nasıl kampüs bu nasıl devlet aklı anlamadım.

  • mehmet zeki 15 Ağustos 2023 15:00

    Ömeroğlu en son eşini de Üniversiteyi Öğretim Görevlisi yapmış. Çocukları bu yağmaya yetişir mi bilemem ama onlara da zemin hazırlamıştır.

  • görevde yükselme mülakat magduru 15 Ağustos 2023 13:49

    inşaallah sekmen gidici olur.Hakkımızı mahşerde alırız.

  • hikmet çalışkan 15 Ağustos 2023 11:39

    İnşallahhhh

  • ahmet tekin 14 Ağustos 2023 15:08

    sekmen bey olimpiyat parkını mahvetti millet bahçesi içinde tekstil fabrikası olur mu karaz testil. buradan ifşa ediyorum. fabrikanın ne işi var milletin bahçesinde. Olimpiyat parkı içinde adliye ile alakalı bir birim kurulmuş. yahı burası aile millet bahçesi. Yapmayın etmeyin. Şehrin anası agladı. Mng kars kapı arasındaki yola bir bakın yamalı bohça sanki. belediye işi gücü bırakmış aşkale çimentonun peşine takılmış böyle belediyecilik olur mu. hizmet yok. asfalt yok. Allah bizi bunlardan kurttrasın.

  • Melik 14 Ağustos 2023 10:27

    Başkan kim olacaksa yıllarca belediyenin borçlarını ödemekle meşgul olacak. Belediyenin borçlarından kurtulabilmesi için yapılması gerekenlerin başında; Norm fazlası olan vasıfsız personelleri diğer kurumlara göndermek, ihtiyaç duyulan alanlarda vasıflı personelleri işe almak, ATM personellerini komple işten çıkarmak, mesai saatlerinde belediyede çalışması gereken kişilere görevlendirme adı altında ödenen ek ücretlerin tamamını kesmek, makam araçlarında sadeleştirme yapmak, gereksiz mal ve hizmet alımlarını durdurmak, enerji üretimine ağırlık vermek, Belediyeye ait tarım alanlarında üretimi teşvik etmek, arızalı makine, ekipman, araç ne varsa hepsine müdahale edip çalışır duruma getirmek, sosyal tesislerin sayılarını artırarak gelir ve istihdamı düzeyini artırmak, kendine bağlı şirketleri iyi organize edip fahiş fiyatlarla hizmet veren sektörlere karşı rekabet oluşturmak vs. Başkan olacak kişi bunları yapsa bile çok eksik var. Hepsini tamamlamak bir kişinin harcı değil. Yanında güzel bir ekibe de ihtiyaç olacak. Umarım vizyonu sağlam, şehre değer veren, kültürlü ve adil biri büyükşehire başkan olur.

  • AZİZİYELİ 14 Ağustos 2023 09:55

    Erzuruma yakışır belediye başkanları istiyoruz metro gibi ulaşım araçlarının yapılması şart her yere bina dikiyoruz memlekette yeterince park ve yeşil alan yok şehir merkezinde eski hapishane yıkıldı o alana güzel park ve bahçe yapılabilirdi; Aziziye belediyesi kesinlikle değişmeli kaldırımlar kahvehanelere özel old oldu insan rahat bir şekilde yürüyemiyor park açısından ciddi bir sıkıntı var ağaçlar ekildi yeterince sulanmayınca kurumaya başladılar Aziziye ilçesi ilçe olmaktan çıktı köy olma yolunda malasef

  • Sanayici ziya 13 Ağustos 2023 15:44

    Sanayi esnafını bitirdikten sonra mı ? Sayelerinde siftah edemiyoruz Kendileri çalıp kendileri oynuyor.

  • Dadaş. Şükrü 13 Ağustos 2023 11:40

    Bırakalım hapsi yerinde kalsın. Hani derler ya gelen gideni aratır. Çark dönüyor yağ döken lerde belli. Senaryo yazılıp oynanıyor bizden de iyi seyirci bulamazlar....

  • Halis demir 13 Ağustos 2023 07:33

    Bir yorumcu kavşak düzenlemesi demiş sekmen hangi kavşak düzenlemesini tam yaptı. Yapılan kavşaklar tam bir fiyasko göstermelik adeta 3 kuruşluk bir işler. Erzurum?un iyi bir rehabilitasyona ihtiyacı var bunu ancak Serdar sevimli hocamız yapar çünkü tüm şehir borçlu ona. Domates Ci kaşarcı başkan değil iş yapan başkan lazım.

  • Yakutiye li 12 Ağustos 2023 23:40

    Yakutiye ye Çalıştığı Gibi, İşçisine Değer Verip Haklarını Teslim Edecekse Mahmut Uçar dan İyisi Olmaz Büyükşehir İçin, Üstelik Erzurum un Öz Çocuğu İthal Değil.. Allah İşini Rast Getirsin Ne Diyelim

  • nihat özdemir 12 Ağustos 2023 23:03

    Borcunu bilmem ama Sekmen sayesinde belediyecilik gördük. Eskiler kavşak düzenlemesi bile yapamıyorlardı.

  • Çıtçıtlı 12 Ağustos 2023 22:01

    Aziziye secmeni olarak belediye hizmeti alamiyorum. Yollar ciddi anlamda kötü. Belli yerlerin park bahçeleri harika bazı yerler milattan önceye kalmış gibi. Kaplıcalar pahalı. Bazı parklar temizlik anlamında çok vasat. Milli egemenlik caddesi üzerindeki dükkanlara yer vererek yaya yolu daraltilmistir. Kahvehane önleri taaaaa caddeye kadar ilerlemiştir. Aile ile yürümek hayal olmuştur. Asla oy vermem ..

  • S.UZUN 12 Ağustos 2023 20:47

    SECİLMEZSE YAZİK OLUR