Siyaset Haber Girişi : 07 Mart 2024 12:37

Sekmen: Türkiye'de benim kadar tecrübeli ikinci bir kişi bulmak çok zor

Sekmen: Türkiye'de benim kadar tecrübeli ikinci bir kişi bulmak çok zor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bazı arkadaşlarımızın böyle ortaya çıkıp, bu işe talip olmalarına içimden kıs kıs gülüyorum" dedi.
Sekmen: Türkiye'de benim kadar tecrübeli ikinci bir kişi bulmak çok zor

“PAZARYOLU BİLME NE MAHALLESİNDE DÜNYAYA GELMİŞİM!”

 

Katıldığı bir televizyon programında kendisinden övgüyle bahsetme alışkanlığını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, adaylık sürecinden söz etti.

 

Görevde kalma sebebi için “halkın teveccühü” diyen Başkan Sekmen,  “Bu görevde de kalış sebebim halkın teveccühünü görünce oldu. Halkımız ‘Başkan senin bir dönem daha en az burada durman lazım’ dediler. Ben de bu şeyi görünce, şehir bizim şehrimiz. Ecdadımızın yaşadığı şehir. 7 kuşaktan beri benim ecdadım Pazaryolu bilmem ne mahallesinde ben dünyaya gelmişim. İlkokul 1 ve 2 orada okumuşum sonra İstanbul'a gitmişiz ama buraya hakikaten geldiğim zaman önce ya gideyim mi gitmeyeyim falan diye geldim. Hakikaten şehrin ihtiyacını görünce bana ihtiyaç olduğunu hissettim. Çünkü belediyeci okulu yok. Ancak uygulamayla yetişilen bir meslek tecrübe deneyim. Bir de yönetim ayrı bir vasıf istiyor. Yani herkes yönetemez, dinleyeceksin kararını vereceksin. Ya dinleyeyim, yapalım mı yapmayalım mı böyle bir ikileme düştün mü orada iş olmaz, İş bitmez” dedi.

 

“BEN 33 YILDIR SEÇİMLE İŞ BAŞINA GELMİŞ BİRİYİM”

 

Katıldığı her canlı yayında olduğu gibi bu programda da kendisinden övgüyle bahseden Başkan Sekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü.

 

“Şimdi ben hakikaten bazı arkadaşlarımızın böyle ortaya çıkıp, bu işe talip olmalarına içimden kıs kıs gülüyorum, diyorum ki, ‘ya biz 40 yıldır bu işi yapıyoruz’ Siz biraz evvel ifade ettiniz ben tam 33 yıldır seçimle iş başına gelmiş birisiyim, bu 8’inci seçimim. Bu kolay oluşmadı. Bir de şu. Ben her gittiğim yerde başarıyla bu vazifeyi yaptım. Biliyorsunuz zaman zaman hep söylenirdi, seçim dönemlerinde ‘Başkan İstanbul'a gidecek’ Neden? İnsanlar bizi tanıyıp benim uygulamalarımı gören insanlar Ben ayrıldıktan sonra aynı anlayışı aynı hizmeti görmedikleri için ‘ya tekrar acaba buraya getirebilir miyiz’ diye gayretin içerisindelerdi… Bu iş bilme işi. Biz gidip, uzman olmayan bir birisine ‘ya bizim rahatsızlığımız var bizi muayene et’ der miyiz? Tabi, nasıl ki sağlık bakımından uzman bir hekime, gidip muayene oluyorsak bu alanda da uzman biri var. Bugün Türkiye'de benim kadar bu alanda tecrübeli deneyimli ikinci bir kişi bulmak çok zor. Bu kadar yılımızı vermişiz. Bir de hizmet yapmak için çevreyi de tanımak lazım. Ankara'yı tanımak lazım. Bakanlarla, bakanlıklarla, kurumlarla diyalog kurabilmek lazım. Bugün biz telefonu kaldırdığımız zaman her kesimle diyalog kurabiliyoruz. Bazı zaman diyorlar, ‘ya belediyenin borcu falan var.’ Ben de ilan ettim bizim bütün borcumuz 2,5 milyar TL belediye bütçemizin dörtte biri. Kanalizasyon idaremiz var onun da bütçesini dikkate aldığı zaman dörtte biri. Şirketlerimizi de dikkate alırsak 8’de biri borcumuz var. Bu borç değil ya.”  Onur SAĞSÖZ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yusuf han 11 Mart 2024 17:54

    şu kardelen tv ne iş görüyor eskiden adaylar karşılıklı çıkar program yaparlardı. şimdi borozan elinde sürekli kardelen tv. de. Hadi çık canan hanımın karşısına çık faik başkanın karşısına bizde kim ne diyor anlayalım. sadece kendi çalıp kendi söylüyor.

  • Dadaş 09 Mart 2024 17:28

    Ağzınızla kuş tutsanız Sekmeni yenemezsiniz Adamın sağlam ? 60 oyu var...

  • Tek özelliği AKPli olmak değil mi? 09 Mart 2024 16:36

    Konudan bağımsız. Kendine çok özellik yüklememek gerekiyor.

  • halis demir 09 Mart 2024 13:16

    insanca yaşam saygı ve sevgi ile hizmet için medenice canan hanım diyorum. hak ve adalet bunu gerektirir. biraz da başkasına şans vermemiz lazım. herkesten ricam erzurum için hayırlı olacak adayın kazanması için amin diyiyniz. inadına sekmen veya chp demekle takım tutar gibi oy vermeyin. hizmet edecek çalıp çıprmayacak birisine oy verin.

  • DADAŞ 2 08 Mart 2024 14:12

    İNADINA SEKMEN

  • özdemir 08 Mart 2024 09:38

    Dadaş lafı gediğine koymuş resmen

  • Dadas 08 Mart 2024 08:39

    Bu şehir adaya oy vermiyor. Marangozdan odun getirip takım elbise giydirsin sayın cumhurbaşkanı Erzurum adayımız desin oduna bile oy verir Erzurum...

  • Vatandaş 07 Mart 2024 20:42

    İnadına chp

  • Ali 07 Mart 2024 18:20

    Sanırım korkusu var. Bu kadar kendini ovmesinin sebebi budur harhelde.

  • Ali er 07 Mart 2024 16:54

    Bu kadar kendine güveniyorsan hodri meydan bağımsız aday ol. Bakalım 2 oy alabilecekmisin. Sadece 2 oy bunu bile alamazsın. Hodri meydan erkeksen o kadar kendine güveniyorsan çık meydana sayın sekmen.

  • Dadaş 07 Mart 2024 15:57

    Bu şehirde senin şahsına oy verdiklerini düşünüyorsan partiyi bırakıp bağımsız aday olsana?