Sekmen'e birisi Pasinler ile Hasankale'nin aynı şey olduğunu söylesin!

Daha önce Başbakan gelişlerini filan görmemiş olsak, hakikaten Mehmet Sekmen'in Erzurum'da Başbakan gibi karşılandığını sanacağız. Oysa yok öyle bir şey. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı bile her Erzurum'a gelişinde o kadar kalabalık tarafından karşılanıyor. Nasıl bir emrivaki ile o Sekmen buraya aday gösterildiyse, yine bir emrivakiyleydi o oluşan kalabalık da! Kaldı ki 200'e yakın bu şehirde aday adayı var. Bu aday adayları yanlarında ikişer kişi ile gelseler (Ki gelmeleri el mecbur), il ve ilçe yönetimlerini de işin içine kattın mı, zaten bir kalabalık oluyor haliyle. Günün Cumartesi olmasını da saymıyorum daha! Ancak Sekmen Başbakan gibi karşılanmadı ama gittiği her yerde Ahmet Küçükler'in yerinde gibi görünüyordu. Bana Küçükler Sekmen'in yanında dünden beri Eyüp Tavlaşoğlu gibi gördündü!

***

Dünden beri İHA, DHA ve Doğu TV'nin çektiği Mehmet Sekmen'in Erzurum'a gelişi ile ilgili olan görüntülerini izliyorum. Ben bugün adı bile artık okunmayan, hem de bu iktidar döneminde bir şekilde yokedilen Erzurumspor'un atkısını da boynuna takan Sekmen'e değil, etrafına bakıyorum genelde. En azından Sekmen'in etrafında oluşan, genelde de birini bile tanıyamadığım o coşkulu kalabalığa bakıyorum da, hiç bir şey kimsenin umrunda değil. Belki de 5 yıllığına reislik yapacağı şehire geldiği ilk günü otelde misafir sıfatıyla geçiren Sekmen'e herkes dünden razı! Gören de sanacak Erzurum yıllardır onu bekliyor! Sende var, bende var, onlarda yok. Onca aklı başında donanımlı, bu şehirde yaşayan adamın talipli olduğu koskoca bir şehire emrivaki ile aday dayatılıyor, bir Allah'ın kulunu dahi etkilememiş görünüyor. Haydi onu da geçtim, içlerinde hiç olmazsa o Büyükşehir koltuğuna talip olanlar var, onlar bari 'üzülmüş gibi' yapsaydılar! O bile yok. Yalanım yok vallahi. Şaşırdım billahi.

***

En çok da Erzurum'un onunla daha ilk dakikada niye gurur duyduğuna takıldım! Belki izlemişseniz siz de duymuşsunuzdur. Havaalanındaki karşılamada, bir grup, Sekmen için ''Erzurum seninle gurur duyuyor'' diye tempo tuttu. İşte tam bu esnada da gözüm Ahmet Küçükler'i aradı. Onun için de bir dönemler ''Erzurum seninle guru duyuyor'' diyenler vardı. Ama o diyiciler, daha sonra sevgili başkanı hem de tüm dünyanın gözü önünde protesto etmiş, yuhalamışlardı! Dilerim aynı akibeti 'cicim ayları'ndaki Sekmen ağabeyim de yaşamaz!

***

Belli. Kartal'da eli armut toplamamış. Ustalaşmış. Sekmen'i dinlerken, gönül hizmetinden bahsediyor. Gönlümüze de hizmet edeceğini söylüyor. Bu nasıl, ne şekilde olacak, detaya girmiyor fazla. Oysa tam kan alacak damar! Belli ki 'Milli görüş gömleği' hala üzerinde giyili olan Sekmen, adaylık sürecinde bunu sürekli işleyecek ve belki kırılan gönülleri bu şekilde tamir cihetine gidecek, bunu kendisine bir avantaja dönüştürecek! Akıllı seçim!

***

Her ne kadar şimdi bile Sekmen'in fotoğrafı sunuluyor, servis ediliyor ise asıl fotoğrafı göremiyoruz yine. Benden tüyo size!  Şu anda hem Sekmen, hem Milletvekilleri, hem de Belediye Başkanları, asıl bize gösterilmeyen büyük fotoğrafa odaklanmışlar. Herkes, bir şekilde ilçe belediye başkanlıklarının muhabbetini yapıyor. Ama gördüğüm kadarıyla çok istediği Büyükşehir adaylığını elde edemeyen İl Başkanı Murat Kılıç'ın, bu konuda eli güçlendi. Belki de gönlü, istediği adayların belirlenmesi konusunda alınıyor, alınacak! Bu ayın ortalarında ilçe belediye başkan adaylıkları da belli olacak ve bu zafer de sanıyorum Murat Kılıç'a ait olacak. Sekmen'in de bu konuda Kılıç'a destek olacağını sanıyorum. Haliyle Kılıç'a yakın olanlar yaşayacak!

***

MHP'li sevgili arkadaşımız, 'yaşdaşım' hocamız Prof.Dr. Kamil Aydın ile yarışacak olan Mehmet Sekmen'in adaylık sürecinde kazanması halinde yapacağı işler için plan ve proje hazırlığından çok, şehri tanımaya yönelik çalışmalara ağırlık vermesi bekleniyor. Bir şekilde şehri tanıması şart. Peki bu nasıl olacaktı? Kolay olacak mı en azından? Bence de şimdiden birisi bir şekilde Sekmen'e Pasinler ile Hasankale'nin aynı şey olduğunu söylemeliler özellikle! O konuda Face'de önceki gün yapılan bir paylaşımda bir arkadaşımın tesbiti, müthişti. Şöyle diyordu Sekmen için: Pasinler ile Gala'yı ayırt ettimi tamam!

.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mesut altıkat 01 Ocak 1970 02:00

    Allah var ne dert var derler büyükler. Ben Gürcükapıda yapılan toplantıyı izledim kalabalık denilen sayı 200-300 kişi insan utanır ya KAZIM YURDALAN ALLAH RAHMET ETSİN DOĞRU DEMİŞ `` RİYAKARLIĞIN MENZİLİ YOKK``

  • ERZURUMLU 01 Ocak 1970 02:00

    vay yandaş vay, hem mehmet sekmenin yanındakileri yandaş olmakla suçluyor hemde pasinler adayını belirlerken ohh diyorsun sen şimdi bir basın mensubu olduğun halde yandaş gibi yazı yazmışsın o zaman karşıdakilerede saygı duymalısın...bir zamanlarda eski içişleri bakanı idris naim şahini erzurumda bir vatandaş -ben canbazım[bizim yörede canlı hayvan alıp satan] dediğinde oda bilmediğinden -taklamı atacaksın demişti siz erzurumlu gazeteciler defe koyup adamı çaldınız içinizden biriniz kalkıpta - sayın bakan erzurumda canbaz şuna derler deyip yanlışı düzeltmemiştiniz ama aynı bakan görevi değiştirilince vay idrin şahin değişecek adammı idi diye feveran etmiştiniz..anlatmam oki vedatım refaiyelim .bu ulusalcı ağızları sana yakışmıyor galiba sen bu günlerde trtci tayfunu çok okuyorsun.......

  • Bekir SEZER 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın vedat bey diğer adaylarda nasıl bir ışıltı vardıda zayi oldu bizlerin göremedigi yıllardır erzurumda ikameteden kişiler yönetmedimi ,Erzurumun hak etmediği yerde olmadığını yazan yine sizler ben izmirde ikamet ediyorum yazları erzurumdayım kardelen tv iki aydır Kılıçın reklamını yapıyor Kılıç olmadığı içinmi sizde üzülüyorsunuz.O zaman küçüklere 10 yıldır haksızlık yapmayın doğma büyüme erzurumda oturuyor.sevgi ve selamlalar.

  • MUZAFFER ŞAHİN İSPİRLİ 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat bey,adınız gibi bu memlekete sevgi dostluk ve muhabbet duyduğunuz belli kardeşim yazılarınızın devamını diliyor sağlık ve mutluluklar diliyorum selametle.

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    O meydanı da gördüm, karşılayanları da. Bir avuç .... ve çıkar peşinde olanlardan başka kimse yoktu. Kaç dönemdir ak partiye oy verdim ama bu sefer asla.