Bölge Haber Girişi : 08 Haziran 2010 00:31

Selamet'ten Aziziye'ye ziyaret!..

Selamet'ten Aziziye'ye ziyaret!..
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Erzurumlu Başkanvekili Ahmet Selamet, Erzurum'un zengin bir tarihe ve kültürel dokuya sahip olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret eden Selamet, yerel kalkınmanın sadece misyon ya da vizyonla değil, iki kavramın bir araya gelmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.
 
Beraberinde Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen ve Aldır Kumaşçılık’ın sahibi Narmanlı İşadamı Hamit Aldır ile birlikte Başkan Cengiz’i ziyaret eden Selamet, Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu ve şehrin hak ettiği konuma gelmesinde yerel yönetimlerin lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın da katıldığı ziyarette Başkanvekili Ahmet Selamet, Erzurum dışındaki işadamlarının şehre davet edilmesi ve yerel yönetimlerin bu konuda sorumluluk hissetmeleri gerektiğini belirtti.
DIŞARIDAKİ İŞADAMLARI ERZURUM’A DÖNÜP BAKMALI
Erzurum’dan giden işadamlarının da dönüp şehre bakmaları gerektiğinin altını çizen Selamet, “İstanbul’da yüreği Erzurum sevdasıyla atan, Erzurum’a bir yatırım yapamamanın vicdani huzursuzluğunu yaşayan işadamları var. Bu insanlara Erzurum’daki yöneticilerin ulaşmayı düşlemeleri veya programlamaları gerekmektedir. Aslında şuan, bundan başka sıkıntı yoktur.” diye konuştu.
Erzurum’un toprakları, coğrafyası ve zaman zaman şikayet edilen iklimi ile iş yapmaya çok müsait bir şehir olduğuna dikkat çeken Selamet, “Yapmamız gereken tek şey insanları özendirmek. Yani yalnız başına vizyon da yetmiyor, misyon da yetmiyor. Her ikisi bir araya gelip birleştiği zaman işe yarıyor. Bunun için özellikle yerel yönetimlere büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. Bu konuda da belediye başkanlarının gayretlerini takdire şayan buluyorum.” ifadelerini kullandı.
CENGİZ: KALICI ESERLER BIRAKMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, şehrin kalkınması yolunda yerel yönetimlerin lokomotif görev üstlendiğine vurgu yaparak, her fırsatta işadamlarını ilçeye davet ettiğinin altını çizdi.
Erzurumlu işadamlarının çalışmalarıyla gurur duyduğunu kaydeden Başkan Fatih Cengiz, “Biz işadamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ve gönül birliği içerisinde ilçemize, şehrimizi kalıcı eserler bırakmaya çalışıyoruz. Bu noktada da gerektiğinde elimizi değil, bedenimizi bile taşın altına koyuyoruz.” şeklinde konuştu.
Anadolu’nun kilit şehirlerinden olan Erzurum’un bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Başkan Cengiz, Erzurum’un kış turizminden, termal, sağlık, doğa, inanç ve kongre turizmine varıncaya kadar, doğal güzellikleri ile büyük potansiyel barındırdığını ve yerel yönetimlerin bu değerleri yatırımcılara tanıtma noktasında azami gayret sarf ettiklerini vurguladı.
Başkan Cengiz, nazik ziyaretinden dolayı Başkanvekili Ahmet Selamet’e ve beraberindekilere teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.