Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Temmuz 2013 13:53

Selçuklu mezarlığı'na ziyaretçi akını

Selçuklu mezarlığı'na ziyaretçi akını
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Dünya'nın en büyük İslam Mezarlığı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Erzurumajans-Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Dünya'nın en büyük İslam Mezarlığı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Havaların ısınması ile birlikte yüzlerce ziyaretçinin akın ettiği tarihi Selçuklu Mezarlığı, mezar taşlarının üzerindeki geometrik şekil ve işlemeler, 4,5 metreye varan mezar taşları sebebiyle en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor. İlk kez görenlerin hayranlıklarını gizleyemedikleri abidevi mezar taşları, görenleri adeta büyülüyor. İlçeye gelen gezi ekibinin başkanı Rehber Tolga Günaydın, 1 haftalık Doğu Anadolu turu yaptıklarını ve bu kapsamda da Ahlat'ı ziyaret ettiklerini söyledi. Günaydın, gezi programı kapsamında Sivas, Erzincan, Erzurum,Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Bitlis'e gezi düzenlediklerini belirterek, "Bu gezi kapsamında Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için 47 kişilik bir gurupla geldik. Ahlat'ın bu manevi atmosferini bildiğim için gezi gurubumuza da göstermek istedim. Özellikle de Selçuklu Mezarlığı'nı görmek için geldik. Gurubumuz Ahlat'a ilk kez geldi. Bu tarihi atmosferden de oldukça etkilendiler. Şehir içinde bulunan el sanatkarlarını da ziyaret ettik. Bunun dışında bazı kümbetleri de gezmeyi ihmal etmedik. Ahlat'tı oldukça beğendik. Ayrıca tanıtıcı ve yön tabelalarının daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gezi gurubunda bulunan Adnan Duman ise, Zonguldak Alaplı'dan geldiğini ifade ederek, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini oldukça beğendiklerini söyledi. Duman, bu bölgeye ilk defa geldiğini belirterek, "Ahlat gezilmeye görülmeye değer çok güzel bir ilçe. Ahlat buram buram tarih kokan bir şehir. Ne yazık ki bugüne kadar tanıtımında çok geç kalınmış. Buranın çok iyi bir şekilde tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Buradaki güzellikleri kendi bölgemizde dostlarımıza anlatarak, buraya gelmeleri için teşvik edeceğiz. Ahlat'a geldiğimiz için çok mutluyuz. Buranın insanları da çok sıcakkanlı ve iyi niyetli insanlar. Ahlat'a tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Gezi gurubumuzda Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Akçakoca ve Ankara'dan katılan arkadaşlarımızda var" dedi.

İlçeye gelen gezi ekibi, Selçuklu Mezarlığı'nın ardından Emir Bayındır Kümbeti'ni de ziyaret ederek Ahlat'tan ayrıldılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.