Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2010 00:37

Semt garajı hizmete giriyor!..

Semt garajı hizmete giriyor!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesince 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve yaklaşık 3 milyon TL ye mal olan modern semt garajında çalışmalar son aşamaya geldi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olan modern semt garajında çalışmalar son aşamaya geldi.
15 Ağustos’ta açılışı gerçekleştirilecek olan semt garajı Erzurum’un çevre ilçe ve köylerle olan ulaşımının sağlandığı toplu taşım araçlarının merkezi olacak.
Çağdaş kent Erzurum’a yakışacak modern bir garaj inşa ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Semt garajı ile Erzurum’un önemli bir eksiğini de tamamlamış olacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Etüt Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projenin Dadaşköy yolu üzerinde yapımının tamamlamak üzere olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Yeni semt Garajını Ağustos ayında halkımızın hizmetine sunacağız Semt garajı, her türlü teknik donanıma sahip olacak. Bundan böyle ilçelerden Erzurum’a yolcu taşıyan araçların buluşma noktası bu garaj olacak” diye konuştu.
Küçükler, ilçelerle şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan ulaşım araçlarının, bundan böyle Dadaşköy Yolu üzerinde hizmete girecek olan Semt Garajı’na giriş yapacaklarını kaydederek, “İlçelerimize yolcu taşımacılığı yapan araçlara iniş ve biniş işlemleri bundan böyle yeni semt garajından yapılacak. Dolayısıyla şehir içerisinde ilçe ulaşım araçlarının dolaşmalarına ve taşımacılık yapmalarına izin verilmeyecek.” diye konuştu.
Yeni semt garajını Temmuz ayının sonunda hizmete sokacaklarını kaydeden Küçükler, garajla birlikte ayrıca bir semt pazarı da oluşturacaklarını ifade ederek, “Buraya semt pazarı kurarak, ilçelerden ve köylerden gelen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını görmeleri sağlanacak.” ifadelerini kullandı.
İçerisinde yazıhaneler ve yönetim kademeleri için 42 adet ofisin bulunacağı yeni semt garajının 3 milyon TL’ye mal olacağını açıklayan Başkan Küçükler, bu yatırım sayesinde Erzurum’da uzun yıllardan beri kanayan bir yara durumundaki ilçe ve merkez arası ulaşım hizmetlerinin düzgün işleyen bir sisteme dahil edileceğini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.