İlçeler Haber Girişi : 18 Mart 2014 20:54

Şenkaya'da Çanakkale şehitleri anıldı

Şenkaya'da Çanakkale şehitleri anıldı
18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü dolayısıyla Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde de bir program düzenlendi.
Erzurumajans-18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü dolayısıyla Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde de bir program düzenlendi.

Program Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne çelenk sunulması ile başladı. Çelenk töreninin ardından programa Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda devam edildi. Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanıldı.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını Şenkaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mine Toprak yaptı. Toprak Konuşmasında; "Bugün; Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk Milletinin Belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk Milletinin baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur." Dedi.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler ve yazılar okundu. Programda "Neden Çanakkale" adlı sunumda katılımcılar duygulu anlar yaşadı.
Program Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencilerin solo türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı J. Yzb. Selami Keskin, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Cumhuriyet Savcısı Osman Nas, daire amirleri, Şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.