Siyaset Düzenleme Tarihi : 13 Aralık 2023 14:00 Haber Girişi : 13 Aralık 2023 10:44

Şeyh Sait'in torunu Fırat'a tepkiler sürüyor

Şeyh Sait'in torunu Fırat'a tepkiler sürüyor
Cumhuriyete karşı ayaklanmanın öncüsü Şeyh Sait'in torunu olan AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, sosyal medya paylaşımlarıyla büyük tepki gördü. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Fırat'ın paylaşımına sessiz kalmadı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda laik düzene karşı çıkıp, hükümete karşı silahlı isyan girişiminde bulunan Şeyh Sait, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği bulvarla bir kez daha gündeme geldi.

 

İsminin bulvara verilmesiyle gelen tepkiler üzerine Şeyh Sait’in üçüncü kuşak torunu olan AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, “Bazı terbiyesiz ve ahlaksız zevatların Şeyh Said Efendi hakkında sarf ettiği beyanlar hakkında TCK hükümlerine göre hakaret oluşturan sözler  nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımızı ve Şeyh Said Efendinin sahipsiz olmadığı kamuoyuna beyan ederim” paylaşımında bulundu.

 

 

“CANI CEHENNEME”

 

Vatandaşlar bu paylaşım üzerine sosyal medyada büyük tepki gösterdi. En dikkat çekici paylaşım ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ, “Şeyh Said denilen İngiliz ajanı, eli kanlı varan hainini savunan vatan hainlerinin de canı cehenneme” paylaşımında bulundu. HABER: ONUR SAĞSÖZ

 

 

İŞTE TEPKİLERDEN BAZILARI

 

  • İsyan edene isyancı, hainlikten asılana hain denir. Ne diyelim Mahmut mu diyelim?

 

  • Ailemin yarısı Erzurumlu, bir dadaş olarak sizin gibi insanlarla hemşeri olmak bizi üzer anca.

 

  • Allah Allah mesela Öcalan’a sövsek onun için de suç duyurusunda bulunabiliyor musunuz?

 

  • Akpli, Erzurumlu ve saitçi. Müthiş bir trio cidden.

 

  • Tweeti okuyunca hedep milletvekili sanmıştım…

 

  • Mezardan çıkartıp bir daha asmalı!

 

  • Devlete isyan edip asılan birini savunan milletvekili. Türkiye’nin geldiği hallere bak. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zihni Tavlaş 14 Aralık 2023 14:36

    Yakın tarihin, özellikle de cumhuriyet tarihinin yeniden yazılması gerek. Siyasilerin değil tarihçilerin konuşması gerek.

  • halis demir. 14 Aralık 2023 10:55

    bu memlekette vatana ihanet edenler daima baştacı edilir. Görevini yapan devletine sahip çıkanların yeri daima hapishane sürgün olmuştur. iftirada cabasıdır. hiç değişmez. Dedesi asi olan fırat senden benden degerlidir milletvekili yapılmış daha neler neler verilmiştir. deveye diken lazımdır. Ama ne yapalım pes etmeyeceğiz sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sayın fırat devlet daha ne yapsın yediğin önünde yemediğin arkanda eln bal yağ içinde neyin eksik. Deden sebebi ne olursa olsun asi olmuş isyan etmiş nice asker sivil ölmüş bunun cezasını çekmiş ne yapsaydılar madalyamı verseydiler.

  • Bir Dadaş 13 Aralık 2023 17:12

    Bravo size Erzurum Ajans, muhalefet edeceksiniz diye, paylaştığınız haberde bir sürü Erzurum'u kötüleyen paylaşımlara da yer vermişsiniz. Aferin devam edin. Erzurum'un ne suçu var? Amatörlükten başka bir şey değil.

  • Mahir YİĞİT 13 Aralık 2023 12:41

    Şeyh Sait Vatan hainidir diyorsunuz,adamın geçmiş yıllarda DYP'den Milletvekili seçilen Melik FIRATT'ta olduğu gibi torunlarını mllletvekili seçiyorsunuz.Adamın dedesi mecburen savunmasını yapacak.Artık geçmişe takılıp kalmamak lazım.Her tarafımız ateş çemberi.Çok dikkatli olmalıyız.Bu memlekette bazı yerlere Ankara'da olduğu gibi Amerikalı Devlet adamlarının ismi veriliyor ise Şeyh Saidin İsminin verilmesine de tepki gösterilmemeli.Şu anda Devletimize ve Milletimize ihanet eden bir sürü PKK'Lı ve FETÖCÜ ailellerin çocukları memur olarak görev yapıyor.Çocuğun babası terör örgütüne geçmişte üye olmuş ise çocuğunun ne suçu var.Suçlar kişiseldir.Ben Kürt değilim ama KÜrt ve Türk ayrımı yapmaksızın herkesi kardeşimiz olarak sevmeliyiz ve sevmek zorundayız.Başta Amerika olmak üzere tüm Batılı Ülkeler Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletini istemiyorlar.Onun için gün birlik olma günüdür.Kardeş olma günüdür.Nihayetinde Şeyh Saidde bu memlekette doğmuş ve büyümüştür.Esasında onu İngiliz Devletinin kucağına atan geçmişteki yönetimide sorgulamak lazım.Her şeyi tek taraflı düşünmek lazım.Yüce Allah Devletimizi yıkmaya ve Milletimizi bölmeye çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermesin.Ülkemiz ve Milletimiz için her zaman dua edelim.