Bölge Haber Girişi : 06 Temmuz 2011 11:11

SGK sahte boşanmaları yakın takibe aldı!..

SGK sahte boşanmaları yakın takibe aldı!..
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Erzurum İl Müdürlüğü, anne ya da babasından kalan emekli maaşını alabilmek için sahte boşanma (muvazalı-anlaşmalı) işlemi yaptıran kadınları yakın takibe aldı.

Erzurum Ajans-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Erzurum İl Müdürlüğü, anne ya da babasından kalan emekli maaşını alabilmek için sahte boşanma (muvazalı-anlaşmalı) işlemi yaptıran kadınları yakın takibe aldı. Kurum bünyesinde oluşturulan timler, Erzurum'da son 3 yılda baba ya da annesinden maaş alan 70 kadını tespit etti.

SGK, yetim maaşı alabilmek için sahte boşanmaları yakın takibe aldı. Mahkemelerde boşananların listesini mercek altına alan Sgk dedektifleri, hileli boşanarak yetim maaşı almak isteyenler hakkında hukuki işlem başlatıyor. SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, son yıllarda anlaşmalı boşanma sayısının arttığını belirterek, Erzurum'da son iki yılda 70 kadının sahte boşanmayla babalarının yetim maaşını aldığını söyledi.

Anlaşmalı boşanma sayısı olarak Erzurum'un bir çok ilin gerisinde bulunduğuna vurgu yapan Bumin, "Yetim maaşı alabilmek için eşleriyle boşananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Denetim elemanlarımız, bütün boşanmaları inceliyor. Anlaşmalı boşanmayı tespit ettiğimizde yetim maaşı kesiliyor, ilgili yasa üzerinden haksız elde edilen kazanç geriye dönük yasal faiziyle tazmin ediliyor. Anlaşmalı boşanmaları tespit için çok ciddi çalışıyoruz. Mahalle muhtarları ile sürekli iletişim halindeyiz. Denetim elemanları, yetim maaşı almak için boşanmış gibi görünen çiftlerin aynı evde kalıp kalmadıklarını, evde huzursuz olup olmadığına kadar bir çok konuda titiz araştırma yapıyor. Delillerimizi iyice sağlamlaştırdıktan sonra yargıya gidip hukuken gereğini yapıyoruz. " dedi.

Bumin, yetim maaşlarının ortalama 600 ila 800 TL arasında olduğunu sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.